Gündüzbey Mahallesi İlhan Şahintürk Caddesi’nde bulunan çukurun uzun süredir açık halde bırakıldığını belirten vatandaşlar, durumun hem araç hem de yaya ulaşımı açısından ciddi sorun oluşturduğunu ifade etti.
Yolun büyük bölümü kullanılamıyor
Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, evlerin hemen önünde bulunan ve içerisinden atık suların geçtiği belirtilen çukur nedeniyle yolun önemli bir bölümü kullanılamaz hale geldi. Özellikle yayaların geçiş sırasında zorlandığını belirten vatandaşlar, bölgede herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Çukurun bulunduğu bölgede daha önce kazaların yaşandığını da öne süren mahalle sakinleri, açık alanın özellikle akşam saatlerinde daha büyük tehlike oluşturduğunu dile getirdi.
“Defalarca bildirdik, sonuç alamadık”
Sorunun çözümü için ilgili kurumlarla defalarca görüştüklerini belirten vatandaşlar, aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen çukurun kapatılmadığını ifade etti.
Yaşadıkları sıkıntıyı çektikleri video ile gündeme taşıyan mahalle sakinleri, herhangi bir kaza yaşanmadan çalışma alanının güvenli hale getirilmesini ve yolun yeniden ulaşıma uygun şekilde düzenlenmesini talep etti.
Vatandaşlar, başta Malatya Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ olmak üzere yetkililere çağrıda bulunarak, mahallede ulaşımı ve günlük yaşamı olumsuz etkileyen sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istedi.




