Çiftçilere 5 yılda 70 milyon fide desteği
Çiftçilere 5 yılda 70 milyon fide desteği
İçeriği Görüntüle

Malatya’da 13 Temmuz’da Samanköy Konteyner Kent’te bir kadın, eşinin 20’den fazla bıçak darbesiyle öldürüldü. Bu cinayetin üzerinden bir hafta geçmeden dün sabahta Hekimhan’da yine bir kadın boşandığı eşi tarafından silahla vurularak katledildi. Kadın cinayetlerinin artık ‘sistematik kadın kıyımına’ dönüştüğüne dikkat çeken Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) Kadın Meclisi açıklama yaptı.

SES Malatya Kadın Meclisi, yaptığı açıklamada,

"Yeter artık! Bir kadın daha öldürüldü! Malatya’da bir hafta içinde iki kadın cinayeti!"

ifadelerini kullandı. Meclis, bu olayların tesadüf olmadığını belirterek,

"Bu bir tesadüf değil, bu sistematik kadın kıyımıdır! Kadın cinayetleri çok, koruma yok, adalet yok!"

dedi.

Açıklamada, kadınların yeterince korunmadığı ve faillerin cesaretlendirildiği vurgulandı.

"Kadınlar korunmuyor, failler cesaretlendiriliyor. Bu cinayetlerin sorumlusu sadece tetiği çekenler değil, onları durdurmayanlardır!"

ifadeleriyle yetkililere çağrıda bulunuldu.

Kadın Meclisi ayrıca, kadın cinayetlerinin önlenmesinde önemli rol oynadığı belirtilen İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi talebini dile getirdi. Açıklama,

"Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!"

sözleriyle son buldu.

Fotoğraf: BBC

Muhabir: Belgizar Abiri Şimşek