Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülen komisyon raporunda, deprem sonrası rezerv yapı alanı ilan edilen Yeşilyurt ilçesindeki taşınmazlarla ilgili önemli bir karar alındı. Komisyonun uygun bulduğu rapor doğrultusunda, daha önce satış işlemleri tamamlanan bazı taşınmazlarda tapu ferağ işlemleri gerçekleştirilecek, vefat eden hak sahiplerinin hisseleri ise yasal mirasçılarına devredilecek.

Mirasçılar için tapu devri yapılacak

Rapora göre, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Fatih ve Kuşdoğan mahallelerinde bulunan rezerv yapı alanlarında, dönüşüm sürecinde vefat eden hak sahiplerinin mirasçılarının başvuruları değerlendirildi.

Komisyon, mirasçılık belgelerinde yer alan oranlara göre hak sahiplerinin hisselerinin mirasçılara devredilmesini uygun buldu. Böylece uzun süredir beklenen tapu işlemlerinin tamamlanmasının önü açılmış oldu.

Peşin ödeme yapanların tapuları da verilecek

Komisyon raporunda ayrıca, satış bedellerini peşin ödeyen hak sahipleri için de tapu ferağ işlemlerinin yapılmasına onay verildi. Böylece hem mirasçılar hem de yükümlülüklerini yerine getiren hak sahipleri açısından tapu sürecinde yeni bir aşamaya geçildi.

Alınan kararın, deprem sonrası yeniden inşa edilen rezerv yapı alanlarındaki mülkiyet işlemlerini hızlandırması ve hak sahiplerinin uzun süredir beklediği tapu devirlerini tamamlaması bekleniyor. Meclis gündemine taşınan düzenleme, özellikle rezerv yapı alanlarında hak sahibi olan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Tarım Bakanlığı'ndan 1.874 Personel Alımı! En Fazla Alım Yapılacak Kadrolar Belli Oldu
Tarım Bakanlığı'ndan 1.874 Personel Alımı! En Fazla Alım Yapılacak Kadrolar Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Servet Bozan