Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Konseyi, İnönü Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü iş birliğinde “Dijital Çağda Daha Korunaklı Toplum İnşasında Aile” çalıştayı gerçekleştirildi.

Kurumlar ortak platformda buluştu

Malatya Kent Konseyi binasında düzenlenen çalıştayda akademisyenler, kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldi. Etkinlikte dijitalleşmenin aile yapısı üzerindeki etkileri ve toplumsal değerlerin korunması gibi başlıklar ele alındı.

Aile ve dijitalleşme çok yönlü ele alındı

Çalıştayda çocuk ve gençlerin dijital mecralarda karşı karşıya kaldığı riskler, ebeveynlik rollerindeki dönüşüm ve aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

Programa; Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, akademisyenler ve kamu kurum temsilcileri katıldı. Ayrıca çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de çalıştayda yer aldı.

Oturumlarda farklı başlıklar masaya yatırıldı

MSÜ Tercih Sonuçları İçin Geri Sayım! 2026 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
MSÜ Tercih Sonuçları İçin Geri Sayım! 2026 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
İçeriği Görüntüle

Çalıştay kapsamında “Aileyi Kurmak ve Korumak”, “Ebeveyn Rollerinin Tahkim Edilmesi ve Aile”, “Aileyi Ayakta Tutan Kadim Değerler”, “Modern Hayatın Çıkmazları: Özgürlük mü, Başıboşluk mu?” ve “Dijital Ebeveynlik ve Dijital Mecralar” başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

Oturumlarda aile yapısının sosyal, kültürel ve dijital dönüşüm süreçlerinden nasıl etkilendiği değerlendirilirken, katılımcılar çözüm önerilerini paylaştı.

6-6

“Aileyi güçlendirmek geleceği güçlendirmektir”

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Hasan Batar, aile kurumunun toplumsal istikrar açısından temel yapı taşı olduğunu belirterek, “Aileyi güçlendirmek geleceğimizi güçlendirmektir” dedi.
Batar, çalıştay çıktılarının hem yerel hem de ulusal aile politikalarına katkı sunacağını ifade etti.

Akademisyenlerden değerlendirmeler

Oturumlarda konuşan akademisyenler ekonomik koşulların evlilik süreçlerine etkisi, anne-baba rollerindeki değişim ve aile içi değer aktarımının önemi gibi konulara dikkat çekti.

Prof. Dr. Mehmet Sağlam, evlilik yaşının yükselmesinin aile yapısını etkilediğini belirtirken, Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu ebeveyn rollerindeki dönüşüme vurgu yaptı.

Doç. Dr. Necati Çobanoğlu, aile bireylerinin birlikte vakit geçirmesinin kültürel değerlerin aktarımında önemli olduğunu ifade etti.
Dr. Öğr. Üyesi Abuzer Yeşil ise modern yaşamın bireyselleşmeyi artırarak aile bağlarını zayıflatabildiğini söyledi.

Dijital ebeveynlik ve riskler

Dr. Öğr. Üyesi Kübra Batar, dijital mecraların bilinçsiz kullanımının çocuklar ve gençler için risk oluşturduğunu belirterek üniversitelerde “anne-baba akademileri” kurulması önerisini dile getirdi.

Çalıştayda ortaya çıkan görüş ve önerilerin rapor haline getirileceği, sonuçların ilerleyen süreçte düzenlenecek bir panelle kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

Muhabir: Haber Merkezi