Malatya’da özellikle sınavlara hazırlanan öğrencilerin merakla beklediği yeni kütüphane hizmete giriyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi yerleşkesinde tamamlanan ve bölgenin en büyük kütüphanelerinden biri olarak gösterilen tesis, aynı anda 815 kişiye hizmet verebilecek kapasitesiyle dikkat çekiyor.
7 gün 24 saat açık olacak
Kütüphane, 15 yaş üzerindeki tüm vatandaşlara açık olacak. Öğrenci olma şartı aranmayacak. Yetkililer, tesisin elektrik, ısıtma ve soğutma sistemlerinin belediye binasından bağımsız olarak planlandığını belirterek kütüphanenin 7 gün 24 saat hizmet vereceğini açıkladı.
Güvenlik nedeniyle gece 00.30’dan sonra yeni giriş alınmayacak ancak içeride bulunan kullanıcılar çalışmalarını sabaha kadar sürdürebilecek.
Otomasyon sistemiyle takip edilecek
Kütüphanede üyelik ve giriş işlemleri dijital sistem üzerinden gerçekleştirilecek. Kullanıcılar kiosk cihazlarından sıra alarak turnikelerden giriş yapacak ve seçtikleri masalarda çalışabilecek.
Sistem sayesinde kullanıcıların mola süreleri de takip edilecek. Gün içerisinde belirli sayıda ve süreyle mola hakkı tanınacak. Süresi aşan kullanıcıların girişleri sistem tarafından kısıtlanabilecek.
Ücretsiz çorba, çay ve kahve ikramı
Kütüphane bünyesinde yaklaşık 100 kişilik kafeterya da hizmet verecek. Burada gün içerisinde üç kez ücretsiz çorba ikramı yapılacak. Ayrıca sınırsız çay, su ve kahve hizmeti sunulacak.
Tesiste amfi salonu, bilgisayarlı çalışma alanları, seminer salonu ve kış bahçesi de yer alıyor. Yetkililer, özellikle YKS, KPSS ve diğer sınavlara hazırlanan gençlerin yoğun ilgi göstermesini bekliyor.
Kütüphanenin öne çıkan özellikleri
| Hizmet | Detay |
|---|---|
| Toplam kapasite | 815 kişi |
| Hizmet saati | 7/24 |
| Yaş sınırı | 15 yaş ve üzeri |
| Bilgisayarlı masa | 72 adet |
| Seminer salonu | 45 kişilik |
| Kafeterya | 100 kişilik |
| İkramlar | Çorba, çay, su, kahve |
| Çalışma sistemi | Dijital otomasyon |
Açılış öncesinde sosyal medya üzerinden yapılan duyurunun ardından yaklaşık 500 kişinin çevrim içi üyelik oluşturduğu öğrenildi. Yetkililer, ilk günden yoğunluk beklediklerini belirterek Malatyalıları yeni kütüphaneye davet etti.



