Doğanyol, Pütürge, Kale, Hekimhan ve Darende ilçeleri ile Hasırcılar, Bulgurlu ve Yamaç mahallelerinde çıkan yangınlarda özellikle otluk ve tarım alanları zarar gördü. Bazı bölgelerde ise alevlerin ormanlık alanlara yaklaşması kısa süreli panik oluşturdu.
Ekiplerin yoğun müdahalesiyle yangınlar büyümeden söndürülürken, birçok noktada yılların emeğiyle oluşturulan bahçeler ve ekili araziler zarar gördü.
Yetkililer, bu yıl yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ot yoğunluğunun arttığını, ardından gelen yüksek sıcaklıkların ise kuruyan bitkileri kolay tutuşur hale getirdiğini belirtti. Bu durumun yangın riskini ciddi şekilde yükselttiği ifade edildi.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların özellikle bahçe temizliği ve açık alanlarda ateş yakma konusunda daha dikkatli olması istendi. Sigara izmariti, cam şişe ve benzeri yangına neden olabilecek maddelerin gelişi güzel bırakılmaması gerektiği vurgulandı.
Yetkililer, en küçük ihmalin bile büyük çaplı yangınlara yol açabileceğini hatırlatarak, vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti. Yangın riskinin devam ettiği bölgelerde denetim ve müdahale çalışmalarının ise aralıksız sürdüğü bildirildi.





