Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Spor Zirvesi kapsamında kente gelen spor dünyasının tanınan isimlerini kentte yapımı süren ve tamamlanan spor tesislerinde ağırladı. Türk spor basınının deneyimli isimlerinden Erdoğan Arıkan ile eski milli futbolcular Hami Mandıralı, Tanju Çolak ve Ahmet Dursun ile gazeteci Hayati Karaca, Malatya’daki yatırımları yerinde görme fırsatı buldu.
Heyetin ilk durağı Tecde Spor Kompleksi oldu. 8 bin 200 metrekarelik alan üzerine inşa edilen komplekste 2 bin 450 metrekare kapalı alana sahip gençlik merkezinin yanı sıra yarı olimpik yüzme havuzu, spor salonu, basketbol ve voleybol sahaları ile çeşitli yaşam alanları yer alacak.
Tanju Çolak: “Şampiyonlar Ligi gibi”
Tesisi gezen eski milli futbolcu Tanju Çolak, projeyi beğendiğini belirterek Başkan Sami Er’e spora yönelik yatırımları nedeniyle teşekkür etti.
Çolak, “Harikulade bir tesis. Çok güzel bir proje olmuş. Şampiyonlar Ligi gibi. Malatya halkı şanslı, böyle bir belediye başkanına sahipler” dedi.
Heyetin ikinci durağı Başharık Spor Tesisi oldu. 6 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen tesiste fitness salonu, kitap kafe, gençlik merkezi, halı saha, basketbol ve voleybol sahaları, spor salonu ve yeşil alanlar bulunuyor.
Halı sahayı inceleyen eski milli futbolcu Ahmet Dursun ise tesisi beğendiğini belirterek, “İnsanın maç yapası geliyor” ifadelerini kullandı.

57 Dönümlük Tesiste Çok Sayıda Branş Bir Arada
Spor dünyasının ünlü isimlerinin bir sonraki durağı ise 57 dönüm alan üzerine inşa edilen Melekbaba Spor Tesisi oldu.
Futbol, basketbol, voleybol ve tenis gibi branşların yanı sıra bocce, salon ve çim hokeyi, tekvando ve güreş gibi farklı spor dallarına da ev sahipliği yapması planlanan tesiste incelemelerde bulunan heyet, çalışmaları yerinde gördü.
Başkan Sami Er, tesiste bin kişilik spor salonu ile bin 500 kişilik nizami futbol sahasının bulunduğunu belirtti. Er, “Hokey salonunu Türkiye’de ilk olarak inşa ettik. Kapalı halı sahamız var. Bocce sporunun yapılacağı bir alan da inşa ettik. Bu tesisimizde bütün salon sporları yapılacak” diye konuştu.
Tanju Çolak da Melekbaba Spor Tesisi’ni beğendiğini ifade ederek tesisin açılışında eski ünlü futbolcuların katılımıyla veteran maçı düzenlenebileceğini söyledi.
Kernek ve Gündüzbey Kaptajı’nı da Gezdiler
Başkan Sami Er, spor dünyasının temsilcilerine Malatya’nın simge noktalarından Kernek’i de gezdirdi. Kernek’in kent açısından önemine değinen Er, bölgedeki çalışmalarla ilgili olarak, “8-10 dönümlük bir alanı 35 dönüme çıkaracağız. Aynı zamanda teleferik projemiz var” dedi.
Heyetin son durağı ise Malatya’nın içme suyu ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Gündüzbey Kaptajı oldu. Başkan Er, burada kentin içme suyunun doğal kaynaklardan pompa kullanılmadan temin edildiğini belirterek yürütülen çalışmalar hakkında konuklara bilgi verdi.
Spor Zirvesi için Malatya’da bulunan Erdoğan Arıkan, Hami Mandıralı, Tanju Çolak, Ahmet Dursun ve Hayati Karaca, spor yatırımlarının yanı sıra kentin önemli turizm ve altyapı noktalarını da yakından görmüş oldu.
Malatya’daki spor yatırımları ve kentte hayata geçirilen projelerle ilgili gelişmeleri Malatya haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.





