Toplantıda konuşan Babacan, terörle mücadelenin yalnızca güvenlik politikalarıyla sınırlı ele alınamayacağını belirterek, milli birlik, kardeşlik, demokratik zemin ve toplumsal dayanışmanın sürecin temel unsurları olduğunu ifade etti. Bu çerçevede TBMM Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmalara ilişkin güncel bilgileri katılımcılarla paylaştı.
Şehit aileleri ve gazilerle birebir görüşmeler gerçekleştiren Babacan, bu temasların karar alma süreçlerine önemli bir sosyolojik zemin oluşturduğunu söyledi. Katılımcıların öneri ve taleplerini dikkatle dinlediklerini vurgulayan Babacan, sahadan gelen görüşlerin komisyon çalışmalarına yön verdiğini ifade etti.
Programın sonunda şehit aileleri ve gazilere duyduğu minnettarlığı dile getiren Babacan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Babacan,
“Sabırları ve metanetleriyle örnek olan kıymetli ailelerimizle aynı duaya amin demek ve aynı umudu paylaşmak büyük bir sorumluluk ve onur. Rabbim birliğimizi daim etsin, şehitlerimizin makamını âli, gazilerimizin sağlık ve huzurunu daim kılsın”
ifadelerini kullandı.




