Malatya 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, 2942 Sayılı Kamulaştırma Yasası kapsamında açılan davaları peş peşe ilan etti. Özellikle deprem konutlarının yükseldiği İkizce bölgesi ile kent merkezindeki bazı noktalar için "Kamulaştırma Bedelinin Tespiti ve Tescili" davaları görülecek.
TOKİ İkizce’de Kamulaştırıyor
Deprem sonrası yeni şehrin kurulduğu Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde TOKİ tarafından bazı araziler için dava açıldı. Kamulaştırma kapsamındaki yerler şunlar:
-
İkizce Mahallesi 151 Ada 38 Parsel: (Davalılar: Emine Sağır, Gökay Uğurlu, Hüseyin Gültekin)
-
İkizce Mahallesi 166 Ada 3 Parsel: (Malik: Abdullah Yangözgül)
-
İkizce Mahallesi 151 Ada 21 Parsel: (Davalı: Hasan Ertan Sağıroğlu)
Büyükşehir, Battalgazi ve Cihadiye’de Sahada
Malatya Büyükşehir Belediyesi de proje alanlarında kalan taşınmazlar için yargı yoluna başvurdu. Belediyenin kamulaştırma yaptığı alanlar:
-
Battalgazi / Hüseyinbey Mahallesi: 3364 Ada 21 Parsel (Eski 19 parsel) - (Malikler: Bahadır Gülalioğlu, Enver Gülalioğlu, Ertaç Önal)
-
Yeşilyurt / Cihadiye Mahallesi: 157 Ada 9 Parsel - (Malik: Hüseyin Ercan)
Süreç Nasıl İşliyor?
Mahkeme, açılan davalar sonucunda bilirkişi raporları doğrultusunda taşınmazların değerini belirlenir. Belirlenen kamulaştırma bedeli hak sahiplerine ödendikten sonra tapu tescil işlemleri ilgili kurumlar (TOKİ veya Belediye) adına gerçekleştiriliyor.




