Doğal afetlerin ardından Malatya'nın ticari ve sosyal hafızasını yeniden ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında kritik bir dönemeç daha aşıldı. Şehrin kalbi konumundaki Battalgazi ilçesinde, vatandaşların eski yaşam alanlarına dönmek için beklediği projelerden biri olan 4. Bölge 7. Etap ihalesi resmi olarak sonuçlandı.

Malatya Milletvekilinin Acı Günü: Cenaze Programı Belli Oldu
Malatya Milletvekilinin Acı Günü: Cenaze Programı Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen ve bölgedeki ticari hayatı da canlandıracak olan projenin yüklenici firması belirlenerek resmi sözleşme aşaması tamamlandı.

1.3 MİLYAR LİRALIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Kamuoyuna duyurulan sonuç ilanına göre, 31 Mart 2026 tarihinde pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye 9 firma katılım sağladı. Yapılan değerlendirmelerin ardından, 28 Nisan 2026 tarihinde Maksem Yapı Ticaret A.Ş. ile 1 milyar 370 milyon Türk Lirası bedel üzerinden resmi sözleşme imzalandı.

İhalenin, afet durumları ve can güvenliğinin sağlanması gibi ivedilik gerektiren halleri kapsayan yasa maddesi (MD 21 B) kapsamında hızla gerçekleştirildiği bildirildi.

Izzetiye MahallesiBÖLGEYE YÜZLERCE YENİ BAĞIMSIZ BÖLÜM YAPILACAK

Proje; Cevherizade, İzzetiye ve Niyazi mahallelerini kapsayan geniş bir alanda hem barınma hem de ticaret ihtiyacına yanıt verecek şekilde planlandı.

İhale dosyasına göre bölgeye; toplamda 190 adet konut, 79 adet dükkan, 99 adet ofis ve 2 adet fırın inşa edilecek. Yüklenici firma, yapıların inşasının yanı sıra alanın tüm altyapı ve çevre düzenlemesi işlerini de üstlenecek.

TESLİMAT İÇİN 300 GÜNLÜK SÜRE BAŞLIYOR

Hak sahibi vatandaşların ve esnafın en çok merak ettiği konulardan biri olan teslimat takvimi de ihale sözleşmesiyle birlikte kesinleşti.

İmzalanan sözleşmeye göre 8 Mayıs 2026 tarihinde başlayacak olan inşaat süreci tam 300 gün sürecek. Çalışmaların planlanan takvime uygun ilerlemesi halinde, projenin 3 Mart 2027 tarihinde tamamlanarak teslim aşamasına gelmesi öngörülüyor.

Muhabir: Furkan Burak Abacı