Başkent Ankara’da 13–14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve teknolojiye ilgi duyan yetenekli gençleri bir araya getiren GençTek 2 Zirvesi'nde Malatya rüzgarı esti. Şehri temsilen zirveye katılan Beydağı Anadolu Lisesi ile Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi öğrencileri, sergiledikleri performans ve üstlendikleri aktif görevlerle eğitim camiasının takdirini topladı. Etkinliğe adeta damga vuran isim ise üst üste elde ettiği başarılarla Ezel Güler oldu.

BAKAN TEKİN SADECE 6 İLİN STANDINI GEZDİ, BİRİ MALATYA OLDU

Zirvenin en dikkat çeken anlarından biri Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in proje stantlarını ziyareti sırasında yaşandı. Bakan Tekin'in tüm Türkiye'den katılan projeler arasından sadece 6 ilin çalışmasını özel olarak yerinde incelemesi ve bu iller arasında Malatya'nın da yer alması büyük bir gurur kaynağı oldu. Malatya standında görevli olan Beydağı Anadolu Lisesi öğrencisi Ezel Güler, projeyi ve Malatya'yı bizzat Bakan Tekin'e tanıtma fırsatı buldu.

Whatsapp Image 2026 04 29 At 16.26.24 (1)

MÜNAZARA YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNE ÇIKTI

İki gün boyunca devam eden yoğun programda sadece proje tanıtımıyla yetinmeyen Ezel Güler, farklı illerden gelen katılımcılarla kurulan karma takımda yer alarak zorlu münazara yarışmasına da katıldı. Fikirlerini güçlü bir şekilde savunan ve hitabet yeteneğiyle öne çıkan Güler, takımıyla birlikte yarışmada birincilik kürsüsüne çıkarak önemli bir başarıya imza attı.

Whatsapp Image 2026 04 29 At 16.26.25

BİLİŞİM HUKUKU OTURUMUNU MALATYALI GENÇLER YÖNETTİ

Başarılı öğrenci, zirvenin en önemli etkinliklerinden biri olan "Bilişim Hukuku" oturumunda ise moderatörlük koltuğuna oturdu. Alanında uzman üç isme yönelttiği sorularla oturumu ustalıkla yöneten Güler, bu zorlu süreçte Malatya'nın bir diğer köklü okulu olan Mehmet Ali Aydınlar Fen Lisesi’nden Mustafa Erol ve Feryal Çitil ile birlikte çalışarak örnek bir ekip ruhu sergiledi.

Whatsapp Image 2026 04 29 At 16.26.24

“Okumanın Yaşı Yok”: Battalgazi’de Yaşlıların Okuma Yazma Hayali Gerçek Oluyor
“Okumanın Yaşı Yok”: Battalgazi’de Yaşlıların Okuma Yazma Hayali Gerçek Oluyor
İçeriği Görüntüle

Öğrencilerimizin Ankara'da gösterdiği bu çok yönlü başarı ve özgüven, Malatya eğitim camiasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Muhabir: Furkan Burak Abacı