Soruşturma kapsamında 248 gün tutuklu kalan Barım, duruşmada kendisini savunarak, olaylara hiçbir şekilde müdahil olmadığını ve sanatçıları Gezi Parkı eylemlerine yönlendirmediğini söyledi. Sağlık durumuna da dikkat çeken Barım, kalp pili ve elektroşok cihazı kullanmakta olduğunu, ayrıca açık kalp ameliyatı geçireceğini belirtti.
Savcı, Barım’ın “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etmişti. Barım, “Tüm tanık ifadeleri lehime olmasına rağmen ağır ceza istendi. Sağlığım bu süreçten ciddi şekilde etkilendi” diyerek beraatini talep etmişti.
Mahkeme ise, Barım’ın Gezi Parkı olaylarında sanatçıları eylemlere katılması için yönlendirdiği ve olayların planlayıcılarından olduğu iddiaları doğrultusunda 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.





