Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nda yaklaşan seçimler öncesi başkan adaylarının çalışmaları devam ediyor. MTSO Başkan Adayı Mahmut Boyraz da seçim çalışmaları kapsamında Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Miraçhan İnanmaz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Ziyarette Malatya’nın ekonomik durumu, 6 Şubat depremlerinin ardından kentte yürütülen çalışmalar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilebilecek projeler ele alındı. Görüşmede, Malatya’nın ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bir yapıya kavuşması için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

“Malatya’nın geleceğine katkı sunmak istiyoruz”

Yaklaşık iki ay önce MTSO seçimleri için çalışmalara başladıklarını belirten Mahmut Boyraz, bu süreçte kentteki farklı kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Odalar, borsa, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerle temas kurduklarını belirten Boyraz, Malatya için ortak projeler geliştirmek ve farklı kurumların desteğinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Boyraz, seçim sürecinde özellikle kentin ekonomik geleceğine ilişkin fikir alışverişine önem verdiklerini dile getirdi.

“İnşa sürecinden ihya sürecine geçildi”

Malatya’nın 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden yapılanma sürecinde önemli bir aşamaya geldiğini belirten Boyraz, bundan sonraki süreçte kentin ekonomik ve sosyal olarak güçlendirilmesine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Boyraz, Malatya’da artık yeniden yapılanmanın yanı sıra üretim, istihdam, ticaret ve sanayinin geliştirilmesine odaklanılması gerektiğini belirterek, yatırım ortamının iyileştirilmesinin de önemli başlıklardan biri olduğunu vurguladı.

Projeler hazırlanıyor

Seçim çalışmaları kapsamında ekip yapılanmalarını oluşturduklarını belirten Boyraz, 33 komite ve 4 meclis üyesiyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Birçok alanda projeler hazırladıklarını ifade eden Boyraz, bazı projeleri kamuoyuyla paylaştıklarını, diğer projelerini ise seçim sürecinde açıklayacaklarını belirtti.

Boyraz, MTSO’nun yalnızca iş dünyasının değil, Malatya’nın ekonomik geleceğinin şekillenmesinde de daha etkin bir rol üstlenmesini hedeflediklerini kaydetti.

“Malatya’yı ortak akılla yöneteceğiz”

Malatya’nın geleceğine ilişkin kararların kentin tüm paydaşlarının katılımıyla alınması gerektiğini belirten Boyraz, göreve gelmeleri halinde ortak akıl ve istişare anlayışını esas alacaklarını söyledi.

Boyraz, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, üniversite ve organize sanayi bölgeleriyle birlikte hareket ederek Malatya için yapılabilecek olumlu çalışmalarda ortak bir masa oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Ziyaret kapsamında Malatya Diş Hekimleri Odası’nın görüşlerini de önemsediklerini belirten Boyraz, Oda Başkanı Miraçhan İnanmaz ve yönetim kuruluna teşekkür etti.

Diş Hekimleri Odası’ndan başarı mesajı

Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanı Miraçhan İnanmaz ise Boyraz ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti.

İnanmaz, MTSO seçim sürecinin Malatya ve iş dünyası açısından hayırlı sonuçlar getirmesini dileyerek Boyraz ve ekibine başarı temennisinde bulundu.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Battalgazi’de Eylül Meclisi: İlçenin Geleceğini Şekillendirecek Projeler Masada!
Battalgazi’de Eylül Meclisi: İlçenin Geleceğini Şekillendirecek Projeler Masada!
İçeriği Görüntüle

Malatya haber ve kent gündemindeki son gelişmelere ulaşmak için haber sitemizi inceleyin.

Kaynak: İHA