Kene Vakalarında Artış Uyarısı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Keskin, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kene popülasyonunun aktif hale geldiğini söyledi. Keskin, Türkiye genelinde kene tutunma vakalarının bu dönemde artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Havaların ısınmasıyla birlikte kenelerin aktivitesi artıyor. İnsanların da doğaya daha fazla çıkması riskleri beraberinde getiriyor” dedi.
Doğada Dikkatli Olunmalı
Uzmanlar, özellikle mera, çayır ve ormanlık alanlarda bulunurken dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Açık renkli ve uzun kıyafetlerin tercih edilmesi, pantolon paçalarının çorap içine alınması öneriliyor.
Koruyucu Önlemler Hayati Önem Taşıyor
Kene kovucu ürünlerin kullanılmasının etkili bir önlem olduğu belirtilirken, doğa dönüşlerinde vücut kontrolü yapılması ve duş alınması gerektiği ifade ediliyor. Uzmanlar, basit önlemlerle ciddi sağlık sorunlarının önüne geçilebileceğini hatırlatıyor.




