Türkiye'nin en sıcak günlerinden birinin yaşandığı Kayseri'de, Anadolu Harikalar Diyarı Hayvanat Bahçesi'nde yaşayan yüzlerce hayvan için yaz aylarına özel bakım uygulamaları devreye girdi. Artan hava sıcaklıklarından etkilenmemeleri için hayvanlara buzlu meyve kokteylleri hazırlanırken, yaşam alanları da otomatik sulama sistemleriyle sürekli şekilde serin tutuluyor.
Yaklaşık 180 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren hayvanat bahçesinde 134 farklı türden yaklaşık bin 600 hayvan bulunuyor. Veteriner hekimler ve sağlık teknikerlerinden oluşan ekip, yıl boyunca hayvanların beslenme programlarını mevsim şartlarına göre düzenlerken, yaz döneminde serinletici uygulamalara ağırlık veriyor.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Daire Başkanı Mehmet Ali Karcıoğlu, sıcak havalarda hayvanların da insanlar gibi bunaldığını belirterek, bu nedenle doğal meyvelerle hazırlanan buzlu ikramların düzenli olarak verildiğini söyledi. Karcıoğlu, her türün ihtiyaçlarına uygun bakım planı uygulandığını, yaşam alanlarında bulunan otomatik sulama ve serinletme sistemlerinin de gün boyu aktif olarak çalıştırıldığını ifade etti.
Hayvanların sağlık durumlarının veteriner ekipleri tarafından düzenli olarak takip edildiğini vurgulayan Karcıoğlu, amaçlarının kendilerine emanet edilen tüm canlıların doğal yaşam koşullarına en yakın ortamda sağlıklı şekilde yaşamlarını sürdürmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.
Yaz tatilinin devam ettiğini hatırlatan Karcıoğlu, özellikle çocukları ve aileleri hayvanat bahçesini ziyaret etmeye davet ederek, bu ziyaretlerin çocuklarda hayvan sevgisi ve doğa bilincinin gelişmesine de büyük katkı sağlayacağını söyledi. Hayvanat bahçesinde yaz boyunca hem bakım çalışmaları hem de ziyaretçi ağırlama faaliyetleri aralıksız olarak devam edecek.