6 Şubat depremlerinde yıkılan Malatya Merkez’deki Yeni Cami’nin yeniden inşası sürüyor. Yeniden yapılan caminin müştemilatı içinde yer alan eski tuvaletlerin bulunduğu arsa, Battalgazi Belediyesi Meclisi kararıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz olarak devredildi.
Belediye meclisi üyeleri , Alacakapı Mahallesi 2718 nolu parseldeki 1.334 m²’lik taşınmazın 796,21 m²’lik hissesi belediyeye aitti. Bu hissenin cami müştemilatı alanında kalması nedeniyle, inşaat çalışmalarının devam edebilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi kararlaştırıldı.
Devir işlemi, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile 5393 sayılı Belediye Kanunu hükümleri doğrultusunda gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Meclisi de taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğü adına bedelsiz devrini onayladı.


