Malatya'da gazetecilerle kahvaltıda bir araya gelen Karadağ, sarı siyahlı kulüpteki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.
Karadağ,
"16-17 gün önce göreve geldik. Ölüyü canlandırmaya geldik. Kalacağımızı söyleyenler var. Biz şartlar ne olursa olsun buradayız. Ankara ve İstanbul'da görüşmeler yapıyoruz. Bırakıp kaçmak yok. Borç faizlerle bir milyarı aşıyor. Eski yönetim ve alacaklı oyuncular üzerine düşeni yaparsa bu borç kapanır. Biz hayal satmaya gelmedik. Biz bir milyar borcu kapatmaya geliyoruz demedik. 200 milyona borç kapanır dediler. Sözlerinde dururlarsa bu iş çözülür. Bunlarda mahkeme kapısına gidip gelecekler. Benim ömrüm 16 sene ömrüm mahkemede geçti, daha yeni beraat ettim"
diye konuştu.
"Aslanlar gibi buradayız, bekliyoruz" diyen Karadağ,
"Sözümüzün arkasındayız. Kıyıda köşede yazan üç beş soytarıya bakmayız. Orhan Kaya kardeşimiz destek verdi. Veli Ağbaba üzerine düşeni yaptı. Eski oyuncular fedakarlık yapmazsa kimse parasını alamaz. Eski yönetimde adım atacak. Geçen sene oyuncuları otobüste yatırmışlar. 90 bin lira elektrik faturasını ödüyoruz. Tesisler güzel, Nurettin Soykan Tesisleri yıllardır atıl durumda. İnsanın içi acıyor. Atıl durumdaki tesis Malatyaspor'un hakkıdır. Valimiz ve Büyükşehir Belediye başkanımız ne zaman derse gerçek sahibi Malatyaspor'a vermeye hazırız"
ifadelerini kullandı.
Karadağ, eski başkan Adil Gevrek ile görüşmelerine ilişkin,
"Çalışmalara başladık. İlk yabancı oyuncuyla görüştük ve teklifimizi sunduk. Bizde, eski yönetimde çalışıyor. 10 yıllık sorun 10 günde çözülmez. Kongrede bir ay süre verdim. Bir ayda çözülürse büyük bir başarı olur. Samimi olmak zorundalar. Bu hafta biraz daha ciddiyet gördüm. Orada suçsuz 50-60 yönetici var. Başlarına ne geleceğini bilmiyorlar. Bir samimiyet var"
değerlendirmesini yaptı.
Karadağ, 3-5 günde çözülecek bir iş olmadığını kaydederek,
"Transferin önü açılırsa güzel bir takım kuracağız. Yoksa da planımız var"
dedi.
Stat ismi ile ilgili kurumsal birkaç firmayla görüştüklerini anlatan Karadağ, kaynak oluşturmak için çalıştıklarını, stat için 5 yıllık 55 milyon lira teklif olduğunu söyledi.