Yeşilyurt Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit başkanlığında Aralık Ayı Toplantısı’nın ilk oturumunu gerçekleştirdi. Yeşilyurt Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonunda yapılan toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan oturum, yoklama ve açılışın ardından gündem maddeleriyle devam etti.
Başkan Geçit’ten 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Toplantıda ilk olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla konuşan Başkan İlhan Geçit, engelli bireylerin toplumdaki yerinin güçlendirilmesi için farkındalığın önemine dikkat çekti.
Başkan Geçit konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına kadar pek çok alanda büyük başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin azim ve özgüveni her türlü takdiri hak ediyor. Asıl engellilik mücadele etmekten vazgeçmektir. Bir toplum, dezavantajlı bireylerine sunduğu imkânlar kadar güçlüdür.”
Geçit, engelli bireylerin yaşamın her alanında aktif olmasının toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurgulayarak Yeşilyurt Belediyesi’nin bu konuda yürüttüğü projelere dikkat çekti.
“Göreve geldiğimiz günden bu yana erişilebilirliği artıran, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıran projeler geliştiriyoruz. Engelsiz bir şehir hedefiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
Konuşmanın ardından meclis üyesi Ali Ercan’a, günün anlam ve önemine uygun bir hediye takdim edildi.
Mecliste Görüşülen Gündem Maddeleri
Toplantıda çeşitli kentsel dönüşüm ve emlak işlemleriyle ilgili teklifler görüşüldü:
• Yakınca Mahallesi 5261 Parsel – Kat Karşılığı Yapım Teklifi
• Topsöğüt Karşıyaka Mahallesi 299 Ada 2 Parsel ve 305 Ada 3 Parsel – Kat Karşılığı Yapım Teklifi
• Şahnahan ve Gündüzbey Mahallelerinde Belediyeye Ait Parsellerin Satış Teklifi
Ayrıca, Gelirler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne ait yönetmelikler Hukuk Komisyonu tarafından incelendi. Yapılan değerlendirmede, ilgili yönetmeliklerin 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamında hazırlanan görev, yetki ve çalışma esaslarını içerdiği belirtilerek meclis tarafından kabul edilmesinin uygun olduğu yönünde görüş bildirildi. Belediye C13 statüsünde C14 statüsüne yükseldi.



