Doğanşehir’de Çocuklar Hem Uzayı Keşfetti Hem Kâbe’yi Sanal Ortamda Ziyaret Etti
Doğanşehir’de Çocuklar Hem Uzayı Keşfetti Hem Kâbe’yi Sanal Ortamda Ziyaret Etti
İçeriği Görüntüle

Adıyaman’da gençlerin yuva kurmalarına destek olmak amacıyla hayata geçirilen “İki İnsan Bir Hayat” projesi kapsamında ilk nikâh töreni gerçekleştirildi. İl Müftülüğünde düzenlenen törende Gizem Akgün ile Mehmet Emin Çetin çifti hayatlarını birleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen “İki İnsan Bir Hayat” projesi, maddi desteğe ihtiyaç duyan genç çiftlerin evlilik yolunda desteklenmesini amaçlıyor. Proje kapsamında Adıyaman’da destek almaya hak kazanan ilk çift için nikâh töreni düzenlendi.

Adıyaman İl Müftülüğünde gerçekleştirilen törende, İl Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı tarafından Gizem Akgün ile Mehmet Emin Çetin çiftinin nikâh akdi yapıldı. Çiftin aileleri ve yakınlarının katıldığı törende Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, ardından dualar edildi.

Nikâh töreninin ardından evlilik cüzdanını genç çifte teslim eden İl Müftüsü Mehmet Reşat Şavlı, aile kurumunun toplumun temel taşlarından biri olduğunu altını çizdi.

“Gençlerimizin Yuvalarına Katkı Sunmayı Amaçlıyoruz”

Evliliğin sevgi, saygı, sadakat ve karşılıklı anlayış üzerine kurulmasının önemine dikkat çeken Şavlı, “Bugün iki gencimizin hayatlarını birleştirmelerine şahitlik etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbim genç çiftimize ömür boyu sağlık, huzur ve mutluluk nasip etsin” ifadelerini kullandı.

"İki İnsan Bir Hayat" projesiyle gençlerin evlilik süreçlerine destek olmayı hedeflediklerini belirten Şavlı, projeye katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Kaynak: İHA