Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında sahasında Erzurumspor FK’yı 3-0 mağlup eden Amed Sportif Faaliyetler’de teknik direktör Besnik Hasi, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu.
İlk yarıda yeterince üretken olamadıklarını belirten Hasi, devre arasında oyuncularıyla konuştuğunu ve daha fazla risk almaları gerektiğini söyledi.
Hasi: 3 tane güzel gol attık
İkinci yarıda farklı bir takım görüntüsü ortaya koyduklarını belirten Hasi, oyuncularının mücadele gücünden memnun olduğunu ifade etti.
Hasi, “Sonrasında birbiri için çalışan, birbiri için savaşan bir takımımız vardı. 3 tane güzel gol attık. En önemlisi gol de yemedik. Bu tarz maçta bu çok önemlidir.” dedi.
Galibiyetten dolayı mutlu olduğunu belirten Hasi, takımın önünde yapılacak çok iş olduğunu ve daha fazla çalışmaları gerektiğini dile getirdi.
“10 senedir evimizde kazanamıyorduk”
Erzurumspor karşısında alınan galibiyetin ayrıca anlamlı olduğunu belirten Hasi, Amedspor’un rakibine karşı yaklaşık 10 yıldır sahasında kazanamadığını söyledi.
Taraftarların takım üzerindeki etkisine de değinen Hasi, taraftarların her zaman kendileri için itici güç olduğunu belirterek alınan galibiyetle taraftarları mutlu etmiş olmayı umduğunu ifade etti.
Amedspor’da transfer çalışmaları sürüyor
Takımdaki eksik bölgelere yönelik çalışmaların devam ettiğini açıklayan Hasi, özellikle savunmaya takviye yapmak istediklerini söyledi.
Hasi, “Bir sol ayaklı stoper arayışımız var ve bunun için araştırmalara devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Transfer döneminde takıma katılan ve ayrılan oyuncular bulunduğunu belirten Hasi, yeni transferlerin takıma adapte edilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
Amedspor’un kadrosuna yeni katılan 5 oyuncunun bulunduğunu belirten Hasi, bazı oyuncuların henüz 90 dakika oynamaya hazır olmadığını, ancak zaman içerisinde takıma monte edilmelerini hedeflediklerini söyledi.
Erzurumspor cephesi: “Çok dengeli bir oyun oldu”
Erzurumspor FK Teknik Direktörü Serkan Özbalta ise karşılaşmanın oldukça dengeli geçtiğini söyledi.
Özbalta, tartışmalı pozisyonların ve gollerin değerlendirmesini maçın hemen ardından sağlıklı şekilde yapmanın zor olduğunu belirterek rakip Amed Sportif Faaliyetler’i galibiyetinden dolayı tebrik etti.
Altı yılın ardından Süper Lig’e çıktıklarını ve genç bir kadroyla mücadele ettiklerini ifade eden Özbalta, oyuncularının önemli bölümünün Süper Lig’de ilk kez forma giydiğini söyledi.
İkinci yarıda yenilen gollerin takımı demoralize ettiğini belirten Özbalta, buna rağmen oyuncularının son düdüğe kadar mücadeleyi bırakmadığını ifade etti.
Amedspor lige 3 puanla başladı
Amed Sportif Faaliyetler, Süper Lig’in ilk haftasında Erzurumspor FK’yı 3-0 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı. Diyarbakır temsilcisinde Dia Saba iki gol atarken, Gökhan Gül de skora katkı sağladı.
Hasi’nin maç sonu açıklamalarında galibiyetin yanı sıra savunmaya yapılması planlanan yeni takviye de dikkat çeken başlıklardan biri oldu.





