Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katıldığı koordinasyon toplantısında; çarşı merkez projesi, tüm rezerv alanlar ve deprem konutlarında son durum ele alındı.

Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremleri sonrası yapılan çalışmaların son durumunu değerlendirmek ve çalışmaları yerinde görmek amacıyla kente gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyükşehir Belediyesi’nde koordinasyon toplantısına katıldı.

Meteoroloji'den Sel ve Fırtına Uyarısı Geldi
Meteoroloji'den Sel ve Fırtına Uyarısı Geldi
İçeriği Görüntüle

Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak ve Abdurrahman Babacan, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu’nun da yer aldığı koordinasyon toplantısında; çarşı merkez projesi, tüm rezerv alanlar ve deprem konutlarında son durum detaylı bir şekilde görüşüldü.

Bakan Murat Kurum, koordinasyon toplantısıyla ilgili

"Hemşerisi olmaktan büyük gurur duyduğum bu güzel şehirde canla başla yıl sonu hedefimize doğru ilerliyoruz. An itibarıyla Malatya’mızda; 5 bin 700 dükkan, ofis ve konuttan oluşacak Bakırcılar Çarşımızın ihya çalışmaları aralıksız sürüyor. Söğütlü Camiimiz şehrimize yakışır şekilde yeniden inşa ediliyor. Yıl sonunda ise 55 bini konut, 10 bin iş yeri ve 13 bin köy evi olmak üzere toplamda 79 bin bağımsız bölümün tamamını bitirmiş olacağız"

ifadesinde bulundu.

Editör: Ferdi Durdu