Battalgazi Belediyespor, 2026-2027 sezonunda Profesyonelliğe Geçiş Ligi (PGL) 3. Grup’ta mücadele edecek kadrosunu açıkladı. Yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan Malatya temsilcisi, lisans işlemleri tamamlanan 24 futbolcuyla lige başlamaya hazırlanıyor. Kadroda 16 Malatyalı futbolcunun bulunması, kulübün yerel sporculara verdiği önemi ortaya koydu.

Kayseri’de Büyük Rekabet Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu
Kayseri’de Büyük Rekabet Sona Erdi! Ödüller Sahiplerini Buldu
İçeriği Görüntüle

Malatya’yı PGL’de Hekimhan Futbol Spor Kulübü ile birlikte temsil edecek takımlardan biri olan Battalgazi Belediyespor, yeni sezonda başarılı sonuçlar almayı hedefliyor. Takım, sezonun ilk karşılaşmasında kendi sahasında Dersimspor ile karşı karşıya gelecek.

Kadronun Büyük Bölümü Malatyalı Futbolculardan Oluştu

Battalgazi Belediyespor’un açıkladığı 24 kişilik kadroda 16 Malatyalı futbolcu yer alıyor. Yerel oyuncuların kadroda önemli bir yer tutması, kentteki futbol potansiyelinin değerlendirilmesi ve genç sporcuların gelişimine fırsat sunulması açısından dikkat çekiyor.

Kulübün 2026-2027 sezonu kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Furkan Pekşen, Abdulkadir Yıldırım, Arda Buharaloğlu, Berat Kaya, Bilal Barman, Burak Sürmeli, Cihat Herdili, Erhan Açıkgöz, Eymen Avcı, Furkan Yiğit, Fatih Gürden, Hasan Aslan, Mehmet Taştan, Ozan Sogancıoğlu, Mert Berat Yaşar, Ramazan Okatan, Utku Öztürk, Taner Türk, Erşan Yasa, Bünyamin Işık, Baran Deniz Aris, Eren Oğuz, Mustafa Karasoy ve Eyüp Şimşek.

Battalgazi Belediyespor’a Amatör Spor Desteği

Battalgazi Belediyesi, Belediye Başkanı Bayram Taşkın’ın spora ve sporcuya verdiği önem doğrultusunda ilçedeki amatör spor faaliyetlerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Gençlerin sporla buluşması, yetenekli sporcuların kendilerini geliştirebilecekleri imkânlara kavuşması ve yerel kulüplerin güçlendirilmesi bu çalışmaların öncelikleri arasında bulunuyor.

Battalgazi Belediyespor’a sağlanan destekle kulübün faaliyetlerini sürdürmesi ve genç futbolcuların gelişimine katkıda bulunulması amaçlanıyor. Kadroda 16 Malatyalı futbolcunun bulunması da yerel sporcuların değerlendirilmesi bakımından dikkat çekti.

İlk Maçta Rakip Dersimspor

Battalgazi Belediyespor, 2026-2027 sezonunun ilk maçında 18 Ekim Pazar günü Dersimspor’u sahasında ağırlayacak. Battalgazi İlçe Stadı’nda oynanacak karşılaşma saat 13.00’te başlayacak.

Kulüp Başkanı Tayfun Güngör, sezonun açılış maçı öncesinde Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın’a kulübe verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Yeni sezona iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirten Güngör, Battalgazi ve Malatya’daki tüm sporseverleri takımlarını desteklemek üzere tribünlere davet etti.

Battalgazi Belediyespor, Malatyalı futbolcuların ağırlıkta olduğu kadrosuyla yeni sezonda ligde başarılı sonuçlar elde etmek ve kenti en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edecek.

Muhabir: Haber Merkezi