Battalgazi Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü rutin saha çalışmaları kapsamında temizlik ve zabıta ekiplerini bu kez Karahan Mahallesi ile semt pazarlarında görevlendirdi. Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hazırlanan program doğrultusunda hem çevre temizliği hem de pazar denetimlerini eş zamanlı olarak sürdürdü.
Karahan Mahallesi'nde Kapsamlı Temizlik Çalışması
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Karahan Mahallesi'nde gerçekleştirilen çalışma kapsamında cadde ve sokaklar süpürüldü, yol kenarlarında ve ortak kullanım alanlarında biriken atıklar toplandı. Çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalarda evsel atıkların toplanması, park ve ortak yaşam alanlarının temiz tutulması için detaylı temizlik yapıldı.
Belediye ekipleri, özellikle yaz aylarında çevre temizliğinin halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, ilçe genelindeki temizlik faaliyetlerinin belirlenen program doğrultusunda mahalle mahalle sürdürüleceğini belirtti.

Semt Pazarlarında Fiyat Etiketi ve Düzen Kontrolü
Temizlik çalışmalarının yanı sıra Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde;
Ürünlerin fiyat etiketleri,
Tezgâhların belirlenen alanlara uygunluğu,
Yaya geçiş yollarının açık tutulması,
Pazar düzeni,
Genel temizlik kuralları tek tek kontrol edildi.
Mevzuata aykırı durumlarla ilgili esnafa gerekli uyarılar yapılırken, pazar alanlarında düzenin korunması ve vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesi amacıyla bilgilendirmelerde bulunuldu.

Denetimler İlçe Genelinde Devam Edecek
Battalgazi Belediyesi, temizlik ve zabıta hizmetlerinin ilçe genelinde belirlenen program kapsamında aralıksız sürdürüleceğini bildirdi. Belediye ekiplerinin mahallelerde çevre temizliğini sağlarken, semt pazarlarında da tüketici haklarının korunması ve düzenin devamı için denetimlerini belirli aralıklarla sürdüreceği ifade edildi.
Vatandaşların daha temiz, düzenli ve sağlıklı bir Battalgazi'de yaşamalarını hedefleyen çalışmaların önümüzdeki günlerde farklı mahalle ve pazar alanlarında da devam edeceği belirtildi.




