Gelişen teknolojiuyle birlikte ülkemizde gerçek bilgiye ulaşmanın yolu hem arttı hem de azaldı. Arttı çünkü birçok farklı kaynaktan istediğmiz bilgilere kolayca ulaşbiliyoruz. En basit örnek olarak karşımıza çıkan bir haberi arama moturuna yazarak diğer kaynaklarada bakarak doğrulayabiliyoruz. Ancak bunun tam terside oldu. Doğru bilgiye ulaşmak neredeyse imkansız hale geldi. Elinde internet bağlantısı olan herkes her şeyi, etik ve ahlak değerlerimizi düşünmeden kolayca yargılayabiliyor. Çoğu insanda bu bilgilerin doğruluğunu umursamadan o bilgileri yaymaya devam ediyor.

  Sosyal medya ve ilerleyen teknoloji bilinçsizce kullanılan toplumlarda bilgi kirliliğine yol açtı. İnsanlar orada öğrendikleri bilgileri salt doğrular olarak kabul etmeye başladılar. Örneğin sosyal medyada 'şu kişi ölmüş' bilgisi kontrol edilmeden hızlıca yayılıyor. Öldüğü söylenen kişi ise sapasağlam olduğunu kanıtlamaya çalışıyor. 

 Peki sosyal medyada gördüğümüz bir habere nasıl güveneceğiz? Aslında çok basit gördüğümüz bilgileri doğruluğundan emin olduğumuz bir kaynaktan kontrol edeceğiz. Ve emin olmadığımız hiçbir bilgiyi paylaşmamaya özen göstereceğiz hepsi bu.

Kolayca değişemeyiz belki ama değişmeliyiz ve bilgi kirliliğini önlememiz gerekiyor. Bunun için biraz çaba göstersek bu yeterli olacaktır.