Malatya Eğitim Gücü Sen, ağustos ayında yapılması beklenen mazeret atamaları öncesinde öğretmenlerin yaşadığı aile birliği sorununa dikkat çekti. Sendika İl Başkanı Yusuf Yılmazoğlu, mazereti kabul edildiği halde tercihleri doğrultusunda herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen öğretmenlerin ailelerinden ayrı kalabildiğini belirterek, bu durumun çözümü için “il emri” uygulamasının hayata geçirilmesini talep etti.
Yılmazoğlu, öğretmenlerin görev yaptıkları her yerde büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade ederek, eğitim çalışanlarının görevlerini yerine getirirken eşlerinden ve çocuklarından ayrı yaşamak zorunda kalmasının önemli bir mağduriyet oluşturduğunu söyledi.
“İl emri bir ayrıcalık değildir”
Mazeret atamalarında yaşanan sorunun yalnızca bir atama meselesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Yılmazoğlu, aile bütünlüğünün korunmasının da dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Yılmazoğlu, il emri uygulamasının öğretmenlere ayrıcalık sağlamak anlamına gelmediğini belirterek, “Mazereti bulunan ancak tercihleri doğrultusunda yerleşemeyen öğretmenlerin görev yaptıkları il içerisinde değerlendirilmesi, yaşanan mağduriyetin azaltılması açısından makul ve uygulanabilir bir çözüm olacaktır” dedi.
“Aile bütünlüğü korunmalı”
Aile kurumunun güçlendirilmesine yönelik politikaların çalışma hayatına da yansıması gerektiğini savunan Yılmazoğlu, aile bütünlüğünün korunmasının yalnızca yeni ailelerin kurulmasını desteklemekle sınırlı olmadığını dile getirdi.
Yılmazoğlu, eşlerin ve çocukların bir arada yaşayabilmesine imkân sağlayan çalışma koşullarının oluşturulmasının da aile politikalarının önemli bir parçası olduğunu belirtti.
Bakanlığa çağrı
Atama süreçlerinde norm kadro, eğitim kurumlarının ihtiyaçları ve kamu hizmetinin gereklerinin gözetilmesi gerektiğini kabul ettiklerini belirten Yılmazoğlu, bu unsurlar ile öğretmenlerin aile bütünlüğü talebinin karşı karşıya getirilmemesi gerektiğini söyledi.
İl emri uygulamasının bu noktada çözüm sağlayabileceğini ifade eden Yılmazoğlu, ailesinin yanında olan öğretmenlerin hem sosyal hayatında hem de mesleki görevlerinde daha huzurlu olacağını belirtti.
Yılmazoğlu, Millî Eğitim Bakanlığına çağrıda bulunarak ağustos ayı mazeret atamalarında tercihlerine yerleşemeyen öğretmenler için il emri uygulamasının hayata geçirilmesini istedi.
“Aile birliği ertelenmemeli”
Malatya Eğitim Gücü Sen olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirten Yılmazoğlu, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Öğretmenlerimiz ailesinden ayrı kalmak zorunda bırakılmamalıdır. Mazeret atamalarında yaşanan mağduriyetler çözüm beklemektedir. Ağustos ayı mazeret atamalarında il emri uygulaması hayata geçirilsin, öğretmenlerimizin aile bütünlüğünün korunmasına katkı sağlansın. İl emri bir ayrıcalık değil, aile birliğinin gereğidir.”




