Köy meydanları her yıl Abdal Musa Lokmasıyla şenlenir. Köylülerin en önemli gelenekleri arasında er alan lokmanın pişirilmesi için meydana kazanlar kurulur. Köylüler, karınca kararınca ortaya para koyar, bulgurunu ve yağını verir. Köy meydanında toplanan vatandaşlar, ateşin etrafında hasret giderip, sohbet ederken kazanlar kaynar.
Her yıl kasım ayının sonu aralık ayının başında Malatya’da köylerde Abdal Musa Aşı yapılır. Köy büyüklerinin belirlediği tarihte köyün meydanına kazanlar kurulur. Lokma için görevlendirilen hizmetliler, ev ev dolaşarak köylülerden bulgur, yağ, odun, buğday, arpa, tuz ve para toplarlar.
“Abdal Musa Aşkına’ denilerek toplananlar kazanda bir araya gelir ve aş (lokma) olur. Toplanan bulgur, yağ, tuz, buğday verilirken, kabın hepsi boşaltılmaz, dibinde biraz bırakılır ama “Abdal Musa bereketi” denilerek tekrar aşın içine katılır.
Köylüler, aşın pişmesini beklerken derin bir sohbete dalar. Köy dışında yaşayanlarda, lokma için bir araya gelir. Dargın olanlar barışır, anlaşmazlıklar ortadan kalkar.
Lokma dağıtılmadan önce kazan başında köyün dedesi tarafından yemek duasını okunur. Duada, “Abdal Musa için yaptığımız lokma kabul ola. Hayır, bereket eksik olmaya” denilir.
Duanın ardından kazanlarda pişen lokma dağıtılır. Köy meydanında toplananlar Abdal Musa Lokmasını yerken, yanlarında getirdikleri kaplarla eş, dostlarda da götürülür.