Arapgir sokaklarını temiz tutmak için gece gündüz çalışan belediye personeli Ömer Gürsoy, toplumsal bir yaraya parmak basarak büyük takdir topladı. Kendi birikim ve çabalarıyla bir farkındalık merkezi açan Gürsoy, geleceğin teminatı olan çocukları ve gençleri küresel bir tehdit olan bağımlılıktan uzak tutmayı amaçlıyor.
"Başkanın o sözü hayatımı ve vizyonumu değiştirdi"
Bu anlamlı ve fedakarlık isteyen yolculuğun arkasında yatan motivasyonu anlatan Ömer Gürsoy, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nun kendisine işe başlarken verdiği bir tavsiyenin dönüm noktası olduğunu belirtti. Gürsoy, o süreci şu sözlerle aktardı:
"Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu beni işe alırken çok anlamlı bir nasihatte bulundu ve 'Arapgir için çalışanlardan ol Ömer' dedi. Ben de direksiyon başında, sokaklarda bu sözün derin anlamını günlerce düşündüm. Sadece işimi yapmakla kalmamalı, bu topluma, bu toprağın çocuklarına nasıl daha fazla faydalı olabileceğimi değerlendirdim ve bu merkezi açmaya karar verdim."
Hedef: Okullar, akademisyenler ve narkotik birimleriyle ortak cephe
Açtığı merkez vasıtasıyla tek bir çocuğun bile hayatının kararmasına izin vermek istemediğini ifade eden Gürsoy, önümüzdeki döneme ait stratejik planlarını da paylaştı. Gelecek nesilleri korumanın yolunun spordan, sanattan ve sosyal etkinliklerden geçtiğini vurgulayan azimli işçi, okullarda görev yapan rehber öğretmenlerle entegre bir çalışma modeli yürüteceklerini söyledi.
Planlanan projeler kapsamında, alanında uzman akademisyenler ile emniyet müdürlüğüne bağlı uzman narkotik birimlerini Arapgir'e davet edeceklerini belirten Gürsoy, öğrencilerle uzmanları buluşturarak zararlı maddelerin yıkıcı etkilerini bilimsel ve hukuki olarak gözler önüne serecek paneller düzenleyeceklerini kaydetti.
"Amacımız Arapgir'de uyuşturucu olması değil, dünyadaki tehlikeye karşı önlem almak"
Çalışmalarının yanlış anlaşılmaması gerektiğinin altını özenle çizen Ömer Gürsoy, Arapgir'in bu konuda sabıkalı bir ilçe olmadığını, aksine tamamen koruyucu ve önleyici bir vizyonla hareket ettiklerini belirtti. Gürsoy, konuşmasını şu güçlü mesajla tamamladı:
"Bizim burayı kurmaktaki asıl amacımız kesinlikle Arapgir'de madde kullanımının fazla ya da yaygın olması değil. Bugün Türkiye'de de dünyada da bağımlılık türleri artık küresel ve çok ciddi bir sorun haline geldi. Biz daha bu tehlike kapımızı çalmadan, bataklık oluşmadan tedbir almak zorundayız. Çocuklarımızı, gençlerimizi korumak ve onları sağlıklı, vizyoner bir geleceğe hazırlamak adına bu farkındalık nöbetini sürdüreceğiz."




