Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Beşiktaş, sahasında Galatasaray’a 1-0 mağlup oldu. Dolmabahçe’de oynanan derbide sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golü Victor Osimhen kaydetti.

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, yayıncı kuruluşa ve basın toplantısında yaptığı açıklamalarda hakem yönetimini sert sözlerle eleştirdi.

Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın sahasında Samsunspor ile karşılaşacak
Fenerbahçe, Süper Lig'de yarın sahasında Samsunspor ile karşılaşacak
İçeriği Görüntüle

“DERBİYİ KAYBETMEK ÜZÜCÜ”

Maçın değerlendirmesini yapan Yalçın, karşılaşmanın ilk yarısında iki takımın da iyi bir oyun sergileyemediğini belirtti.

Deneyimli teknik adam, “Derbiler önemlidir. Kaybettiğimiz için üzgünüz. İlk yarıda çok iyi oynamadık, rakip de iyi değildi. Osimhen bir yan top sonrası golü buldu. İkinci yarıda daha iyi oynadık, pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Şanssızlık da vardı” dedi.

“20. DAKİKADA KIRMIZI KART VERİLMELİYDİ”

Hakem kararlarına tepki gösteren Yalçın, bazı pozisyonlarda kırmızı kart verilmemesinin maçın gidişatını etkilediğini söyledi.

Yalçın, “Futbolun kuralları var. Sarı kart, kırmızı kart var. Hakemlerin görevi bu kuralları uygulamak. 20. dakikada Sane’nin pozisyonu kırmızı kart olmalıydı. Dünyada kırmızı vermeyecek hakem var mı merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

“OSİMHEN’İN İKİNCİ SARI KARTI VERİLMEDİ”

Galatasaraylı Victor Osimhen’in ikinci sarı kart görmesi gerektiğini savunan Yalçın, hakemin pozisyona bakmadığını iddia etti.

“Osimhen’in ikinci sarı kart pozisyonu var. Bizim oyuncular hakeme ‘kural bu’ diyor ama hakem bakmıyor bile. Adam bakmamak için kafasını çeviriyor. Bu normal değil” dedi.

“KURALLAR HERKESE AYNI UYGULANMALI”

Türk futbolunda hakem kararlarının tutarsız olduğunu savunan Yalçın, daha önceki maçlardan örnekler verdi.

“Trabzon’da Bilal’e kırmızı veriyorsun, Fenerbahçe maçında Orkun’a veriyorsun. Burada aynı kurallar uygulanmıyor. Kurallar herkese aynı olmalı. Hakemlerin görevi kuralları uygulamak” diye konuştu.

“BU DURUM TÜRK FUTBOLU İÇİN SORUN”

Hakem hatalarının Türk futbolu için ciddi bir problem olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, “Bu bizim adımıza değil, Türk futbolu adına üzücü bir durum. Kurallar bir yerde uygulanıp başka yerde uygulanmıyorsa bu büyük bir sorun demektir” değerlendirmesinde bulundu.

OKAN BURUK SORUSUNA DİKKAT ÇEKEN YANIT

Basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un da hakem kararlarından şikayet ettiği yönündeki soruya Yalçın dikkat çeken bir cevap verdi.

Yalçın, “Allah Allah, o niye şikayetçiymiş? Ligde üç senedir şampiyon oluyorlar, hakemden mi şikayetçiler?” dedi.

“HAKEMLİK ADINA BÜYÜK SKANDAL”

Sergen Yalçın, derbideki hakem yönetimi için oldukça sert ifadeler kullandı.

“Bugünkü maç hakemlik adına büyük bir skandal. 20. dakikada kırmızı kart verilmemesi, Osimhen’e ikinci sarı kartın çıkmaması… Bunlar kabul edilebilir değil. Pes diyorum pes” ifadelerini kullandı.

“ORUÇLU OYUNCULARIM 100 DAKİKA MÜCADELE ETTİ”

Takımındaki bazı futbolcuların oruçlu olduğunu da hatırlatan Yalçın, oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu söyledi.

“5-6 tane oruçlu oyuncum var. 90 dakika, hatta 100 dakika oynadılar. Yazık günah değil mi onlara? Bizim sinirimiz buna” dedi.

“GALATASARAY OTURMUŞ BİR TAKIM”

Sergen Yalçın ayrıca Galatasaray’ın kadro yapısına da değindi.

“Galatasaray bizden daha oturmuş bir takım. 3-4 senedir birlikte oynayan bir kadroları var. Biz yeni bir yapılanma sürecindeyiz. Sezon sonunda yapacağımız planlamayla daha güçlü bir kadro kuracağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi