Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde dilenciliğe yönelik denetimlerini sürdürüyor. Özellikle insanların yoğun şekilde bulunduğu alanlarda gerçekleştirilen kontrollerde, vatandaşlardan para isteyen kişilere yönelik işlem yapıldı.

Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda kişi yakalanırken, bazı kişilerin zabıta ekiplerinin müdahalesinden kurtulmak için farklı gerekçeler öne sürdüğü görüldü.

Denetimler sırasında bazı kişilerin zabıta ekiplerine tepki gösterdiği öğrenildi. Yakalanan kişilerden bazılarının, “Param yok, beni niye alıyorsunuz?” diyerek ekipleri ikna etmeye çalıştığı belirtildi. Bazı dilencilerin ise hastaneye gideceklerini söyleyerek işlem yapılmasını engellemeye çalıştığı ifade edildi. Öne sürülen bahaneler zabıta ekiplerinin denetimleri sırasında dikkat çekti.

Yüzünü kapattı, “Ben dilenci değilim” dedi

Denetim sırasında yaşanan bir olay ise dikkat çekti. Bir kişinin zabıta ekipleri tarafından tanınmamak amacıyla yüzünü kapattığı görüldü.

Karakolda kendisini savunmaya çalışan kişi, “Ben dilenci değilim” diyerek hakkındaki işlemlere itiraz etti. Ancak daha sonra yüzünü açmasıyla birlikte ekipler tarafından dilencilik yaptığı tespit edildi.

Elektrik Telleri Koptu, Ortalık Bir Anda Alevlere Teslim Oldu!
Elektrik Telleri Koptu, Ortalık Bir Anda Alevlere Teslim Oldu!
İçeriği Görüntüle

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, kent genelinde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde dilenciliğin önüne geçmek amacıyla denetimlerini sürdüreceği bildirildi.

Yetkililerin, özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde gerçekleştirilen kontrollerle dilencilik faaliyetlerine müdahale ettiği belirtildi. Kent genelindeki denetimlerin önümüzdeki süreçte de devam edeceği öğrenildi.

Malatya ve çevresindeki asayiş gelişmelerini yakından takip eden Malatya Söz, kentte ve bölgede yaşanan önemli gelişmeleri okuyucularına aktarmaya devam edecek.

Kaynak: İHA