Malatya'da Dev Operasyon! Binlerce Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
Malatya'da Dev Operasyon! Binlerce Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
İçeriği Görüntüle

Yangın, sabah saat 09.00 sıralarında Hekimhan ilçesine bağlı Karadere Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, İbrahim Dalkılıç'a ait müstakil evde ekmek pişirildiği sırada henüz belirlenemeyen nedenle sıçrayan alevler kısa sürede büyüyerek evin büyük bölümünü etkisi altına aldı. Alevleri fark eden ev sakinleri ilk anda kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalışırken, yangının kontrolden çıkması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirildi.

İhbarın ardından bölgeye Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri ile polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, yangının çevrede bulunan diğer yapılara sıçramaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. İtfaiye personelinin uzun süren müdahalesi sonucu alevler kontrol altına alınarak söndürüldü. Polis ekipleri de hem çevre güvenliğini sağladı hem de söndürme çalışmalarına destek verdi.

A W745572 02

Yangın sırasında evde bulunanların zamanında dışarı çıkması olası bir faciayı önledi. Olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, müstakil evde büyük çapta maddi hasar oluştu. Yangının etkisiyle ev kullanılamaz hale gelirken, içeride bulunan çok sayıda ev eşyası da tamamen yandı.

Yangının söndürülmesinin ardından ekipler bölgede soğutma çalışması gerçekleştirirken, yeniden alevlenme ihtimaline karşı bir süre olay yerinde bekledi. Yangının çıkış nedeninin kesin olarak belirlenmesi amacıyla ekipler tarafından inceleme başlatıldı. Yetkililer, özellikle yaz aylarında açık ateş kullanılan alanlarda vatandaşların gerekli tedbirleri almalarının olası yangınların önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Kaynak: Malatya Haber Ajansı