Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen 8. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri’nde Malatyalılar ve gurbetçilerle bir araya geldi. Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF) tarafından düzenlenen organizasyonda Yeşilyurt’un tarihi, kültürel ve yöresel değerleri de tanıtıldı.

Etkinliğin açılış programında konuşan Başkan Geçit, Malatya’nın kültürel zenginliklerinin ve yöresel lezzetlerinin İstanbul’da tanıtılmasının önemine dikkat çekti. Hemşehrileriyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Geçit, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“Birlik ve Beraberlik Bizim Kırmızı Çizgimiz”

Malatya'nın her ilçesinin kendine özgü değerleri bulunduğunu belirten Geçit, tanıtım günlerinde Yeşilyurt'un kültürel mirasını, geleneksel mutfağını ve yöresel ürünlerini ziyaretçilere tanıttıklarını söyledi.

Organizasyonun Malatyalıları bir araya getirmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Geçit, birlik ve beraberliğin korunması gerektiğini vurgulayarak, “Çünkü birlik ve beraberlik bizim kırmızı çizgimizdir” dedi.

Geçit, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen MADEF başta olmak üzere destek veren kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür etti.

Bakan Ersoy Turizmdeki Yeni Hedefi Duyurdu: Artık 12 Ay Sürecek!
Bakan Ersoy Turizmdeki Yeni Hedefi Duyurdu: Artık 12 Ay Sürecek!
İçeriği Görüntüle

3. J P G-21

Yeşilyurt’ta 64 Bin Bağımsız Bölümün İnşasına Katkı Sağlandı

Konuşmasında 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Yeşilyurt'ta yürütülen yeniden inşa ve dönüşüm çalışmalarına geniş yer ayıran Başkan Geçit, ilçenin depremden en ağır etkilenen yerleşim yerlerinden biri olduğunu hatırlattı.

31 Mart 2024 tarihinde göreve başladığında ilçede 1.370 bağımsız bölümün ihalesinin yapılmış olduğunu belirten Geçit, sonraki süreçte devlet kurumları, yerel yönetimler ve diğer paydaşlarla birlikte kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Yeşilyurt'ta 42 bin 500 konut ve iş yerinin inşa edildiğini açıklayan Geçit, belediye olarak 12 bin 500 yerinde dönüşüm rakamına ulaştıklarını, yaklaşık 9 bin güçlendirme ruhsatı verdiklerini söyledi.

Bu çalışmalarla birlikte ilçede toplam 64 bin bağımsız bölümün inşasına katkı sağladıklarını belirten Geçit, şöyle konuştu:

“El birliği ve güç birliğiyle Malatya’yı ayağa kaldırdık. Bu başarı bireysel değil, ortak bir başarının sonucudur. Emeği geçen bütün kurumlarımıza ve paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.”

4. J P G-19

Malatya’da Sosyal ve Kültürel Hayat Yeniden Canlanıyor

Deprem sonrası çalışmaların yalnızca konut ve iş yeri inşasıyla sınırlı kalmadığını belirten Geçit, Malatya'nın sosyal ve kültürel hayatının yeniden canlandırılması için de çeşitli organizasyonlar düzenlendiğini kaydetti.

Kayısı Festivali, Kültür Yolu Festivali, kitap fuarı ve uluslararası sosyal ve sportif organizasyonlarla şehrin yeniden hareketlendiğini ifade eden Geçit, kültürel ve sosyal değerleri daha ileriye taşımak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Yeşilyurt'un sportif alandaki hedeflerine de değinen Geçit, Bölgesel Amatör Lig'den 3. Lig'e yükselen takımın ilçenin yeniden ayağa kalkma sürecinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Takımın gelecekte daha üst liglerde mücadele etmesi için desteklerinin süreceğini dile getiren Geçit, bu sezon 2. Lig'e yükselme hedeflerini de paylaştı.

Yeşilyurt Belediyesi Standına Yoğun İlgi

Konuşmasının ardından Yeşilyurt Belediyesi standını ziyaret eden İstanbul Valisi Davut Gül, Malatya Valisi Seddar Yavuz, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, ilçe belediye başkanları, kamu kurumlarının temsilcileri ve vatandaşları ağırlayan Geçit, ilçenin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi verdi.

Tanıtım günleri kapsamında yayın yapan Radyo 44'ün canlı yayınına da katılan Geçit, Yeşilyurt Belediyesinin çalışmaları ve ilçenin gelişimine yönelik projelerini anlattı. Program süresince diğer ilçe belediyelerinin stantlarını da ziyaret eden Geçit, vatandaşlarla sohbet ederek organizasyona katılan Malatyalılarla bir araya geldi.

İstanbul'daki Malatya Tanıtım Günleri'nde paylaşılan 64 bin bağımsız bölüm rakamı, Yeşilyurt'ta deprem sonrası yürütülen yeniden inşa ve dönüşüm çalışmalarının boyutunu ortaya koydu. Malatya'daki yeniden yapılanma süreci ve belediyelerin çalışmalarına ilişkin gelişmeleri Malatya haber ve Malatya haberleri

Muhabir: Haber Merkezi