Malatya’da dokuz gündür kitapseverleri yazarlar ve yayınevleriyle buluşturan 12. Malatya Kitap Fuarı, renkli bir etkinlikle sona erdi. “Kitapla Güçlenen Şehir” temasıyla düzenlenen fuarın final gününde 4 bin 444 balon gökyüzüne bırakıldı. Etkinlikte ortaya çıkan görüntüler, fuarın kapanışına damga vurdu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Valiliği iş birliğinde gerçekleştirilen organizasyonun son gününde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de vatandaşlarla bir araya geldi. Fuarın gördüğü ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Er, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Sami Er: “Çok Ciddi Bir Ziyaretçi Sayısına Ulaştık”
Fuarın dokuz gün boyunca yoğun katılımla devam ettiğini ifade eden Başkan Sami Er, etkinliğin her gün dolu dolu geçtiğini söyledi. Birbirinden değerli yazarları Malatyalılarla buluşturduklarını belirten Er, organizasyonun başarılı şekilde tamamlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sami Er, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Allah’a şükürler olsun, kitap fuarımızı hiç ara vermeden her gün dolu dolu gerçekleştirdik. Bu yılki kitap fuarımız gerçekten çok güzel organize edildi. Mesai arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizleri birbirinden kıymetli yazarlarımızla buluşturduk. Çok ciddi bir ziyaretçi sayısına ulaştık. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Sizlerin burada bulunması, fuarımıza gösterdiğiniz yoğun ilgi bizleri daha da motive ediyor.”

4 Bin 444 Balon Aynı Anda Gökyüzüne Bırakıldı
Kitap Fuarı'nın finalini özel bir etkinlikle taçlandırmak istediklerini belirten Başkan Er, 4 bin 444 balonun gökyüzüne bırakılacağını açıkladı.
Er, “Kitap fuarımızın bu son gününde 4 bin 444 balonumuzu uçurarak finalimizi taçlandırmak istedik. Balonlarımızı gökyüzüne bırakarak gökyüzümüzü renklendirelim istedik” dedi.
Başkan Sami Er’in konuşmasının ardından etkinliğe katılan vatandaşlar ellerindeki balonları aynı anda gökyüzüne bıraktı. Renkli balonlar Malatya semalarını süslerken ortaya çıkan görüntüler fuarın kapanışına ayrı bir anlam kattı.
12. Malatya Kitap Fuarı Yoğun Katılımla Tamamlandı
“Kitapla Güçlenen Şehir” temasıyla gerçekleştirilen 12. Malatya Kitap Fuarı, dokuz gün boyunca yazarları, yayınevlerini ve kitapseverleri bir araya getirdi. Fuar süresince düzenlenen etkinlikler ve imza programları ziyaretçilerden ilgi gördü.
Final gününde gerçekleştirilen balon uçurma etkinliğiyle sona eren organizasyon, Malatya’nın kültür ve sanat hayatına katkı sunan etkinlikler arasında yerini aldı. Kitap fuarı, yoğun ziyaretçi ilgisi ve renkli kapanış görüntüleriyle tamamlandı.
Malatya’daki kültür sanat etkinlikleri ve kent gündemindeki gelişmeler için Malatya haber ve Malatya haberleri sayfamızı takip edebilirsiniz.




