28. Malatya Kayısı Festivali ve Fuarı kapsamında düzenlenecek etkinlikler devam ederken, gastronomi tutkunlarını buluşturacak önemli bir söyleşi de festival programındaki yerini aldı. Malatya'nın zengin mutfak kültürünün konuşulacağı "Gastronomi Sohbetleri", 21 Temmuz Salı günü vatandaşlarla buluşacak.
Malatya Mutfağı Masaya Yatırılacak
Malatya Gastronomi Turizm Tanıtım Derneği (MAGTAD) Başkan Vekili İbrahim Halil Kılıç'ın konuşmacı olarak katılacağı söyleşide, "Malatya Mutfağını Ne Kadar Tanıyoruz?" konusu ele alınacak. Etkinlikte Malatya'nın yöresel lezzetleri, gastronomi kültürü, geleneksel yemekleri ve bu zengin mutfağın turizm açısından taşıdığı değer üzerine değerlendirmelerde bulunulacak.
Katılımcılar, Malatya mutfağının geçmişten günümüze uzanan serüvenini dinleme fırsatı bulurken, kentin gastronomi alanındaki potansiyeli ve tanıtım çalışmaları hakkında da bilgi edinebilecek. Söyleşinin soru-cevap bölümüyle interaktif bir ortamda gerçekleştirilmesi planlanıyor.
Tüm Vatandaşlar Davet Edildi
Gastronomi söyleşisi, 21 Temmuz 2026 Salı günü saat 17.30'da Orduzu Pınarbaşı Fuar Alanı arkasındaki göl kenarında düzenlenecek. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Malatya Valiliği iş birliğiyle gerçekleştirilecek programa tüm vatandaşların davetli olduğu bildirildi.
Festival organizasyonu tarafından yapılan duyuruda, etkinliğe katılan ziyaretçiler için sürpriz hediyelerin de hazırlanacağı belirtildi. Festival kapsamında düzenlenecek söyleşinin, Malatya mutfağını daha yakından tanımak isteyenler ve gastronomiye ilgi duyan ziyaretçiler için önemli bir buluşma olması bekleniyor. Organizasyon yetkilileri, festivalin kültürel yönünü güçlendirecek etkinliklerden biri olan gastronomi söyleşisine tüm vatandaşları davet etti.




