Sürücülerin özellikle çalışma yapılan kesimlerde trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri, kontrollü geçiş uygulamalarına uymaları ve güzergâh üzerindeki uyarıları takip etmeleri gerekiyor.
Kahramanmaraş İl Sınırı-Malatya yolunun 31-36. kilometreleri arasında üstyapı onarım çalışmaları nedeniyle sürücülerin işaret ve işaretçilere dikkat etmesi istenirken, Darende-Malatya yolunun 5-28. kilometreleri arasında yolda meydana gelen çatlakların onarımı sürüyor. Bu kesimde ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.
Malatya-Kayseri yolunun 8-11. kilometreleri, Talis Köprüsü çevresi, Doğanyol-Adıyaman İl Sınırı yolu ve Akçadağ yolunda da çalışmalar nedeniyle kontrollü ulaşım uygulanıyor. Malatya-Havaalanı yolunun farklı kesimlerinde de yol ve kavşak yapım çalışmaları devam ediyor.
Malatya-Akçadağ ayrımının 71-75. kilometreleri arasında bulunan Erkenek Tüneli'nin Malatya-Adıyaman tüpü, elektromekanik sistemlerin yenilenmesi çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bu kesimde ulaşım servis yolundan sağlanıyor.
Kale-Kuşsarayı yolunda heyelan ve yol yapım çalışmaları nedeniyle kontrollü ulaşım uygulanırken, Elazığ-Malatya ve Elazığ-Diyarbakır güzergâhlarında da çeşitli kesimlerde çalışmalar bulunuyor.
İşte yol ve çalışma noktaları
| Yol / Güzergâh | Çalışma ve Ulaşım Durumu |
|---|---|
| Kahramanmaraş İl Sınırı-Malatya, 31-36. km | Üstyapı onarımı, kontrollü geçiş |
| Darende-Malatya, 5-28. km | Çatlak onarımı, kontrollü ulaşım |
| Malatya-Kayseri, 8-11. km | Üstyapı çalışması, kontrollü ulaşım |
| Malatya Talis Köprüsü, 3-5. km | Yol yapım çalışması, kontrollü ulaşım |
| Doğanyol-Adıyaman İl Sınırı, 7-10. km | Yol yapımı, kontrollü ulaşım |
| Akçadağ yolu, 10+000-15+500. km | Üstyapı yenileme, kontrollü ulaşım |
| Erkenek Tüneli, 71-75. km | Tünel kapalı, ulaşım servis yolundan |
| Malatya-Havaalanı, 16-17. km | Kavşak yol yapımı, kontrollü ulaşım |
| Malatya-Havaalanı, 0-18. km | Yol çalışması, kontrollü ulaşım |
| Kale-Kuşsarayı, 3-4. km | Heyelan, kontrollü ulaşım |
| Kale-Kuşsarayı, 2-8. km | Yol yapımı, kontrollü ulaşım |
| Elazığ-Malatya ayrımı-Baskil, 0-7. km | Yol yapımı, kontrollü ulaşım |
| Baskil yolu, 5-6. km | Yol yapımı, servis yolundan ulaşım |
| Elazığ-Malatya, 38-42. km | Üstyapı yenileme, kontrollü ulaşım |
| Elazığ-Diyarbakır, 46-48. km | Yol yapımı, tek şeritten kontrollü ulaşım |
| Arguvan Ayr.-Hekimhan, 33-34. km | Yol yapımı, servis yolundan ulaşım |
| Arguvan Ayr.-Hekimhan, 32-35. km | Yol yapımı, kontrollü ulaşım |
| Tunceli-Ovacık, 31-35. km | Yol yapımı, kontrollü ulaşım |
Karayolları verilerine göre Adıyaman ve Bingöl çevresinde de çok sayıda noktada yol yapım ve üstyapı yenileme çalışması bulunuyor. Çelikhan-Adıyaman, Kahta-Sincik, Narince-Gerger, Besni-Beşyol, Gölbaşı-Kahramanmaraş İl Sınırı ve Gölbaşı-Adıyaman yollarında farklı uygulamalar nedeniyle ulaşım kontrollü şekilde sürdürülüyor.
Sürücülerin yola çıkmadan önce güzergâh üzerindeki çalışmalar ve trafik düzenlemelerini dikkate almaları önem taşıyor. Malatya ve çevresindeki yol çalışmalarına ilişkin güncel gelişmeler Malatya Söz tarafından takip edilmeye devam ediyor.




