Malatya, sabah saat 06.20'de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki depremle güne sarsıntıyla başladı. Depremin ardından kent genelinde vatandaşlar büyük panik yaşarken, Battalgazi ilçesinde gelen iki ayrı ihbar üzerine polis, AFAD ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.
Göztepe Mahallesi'nde Çatı Duvarı Çöktü
İlk ihbar Battalgazi ilçesine bağlı Göztepe Mahallesi Elmalı Sokak'tan geldi. Depremin etkisiyle üç katlı bir evin çatı bölümündeki duvarın yıkıldığı bildirilirken ihbar üzerine olay yerine polis, AFAD ve Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yönlendirildi. Yapılan ilk incelemelerde olayda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirlenirken, olası risklere karşı bina tedbir amacıyla tahliye edildi.
Ekipler çevrede güvenlik önlemleri alırken, yapının durumu hakkında detaylı hasar tespit çalışması başlatıldı.

Ağır Hasarlı Binadan Gelen Ses İhbarı Korkuttu
Depremin ardından ikinci alarm ise Battalgazi ilçesi Sarıcıoğlu Mahallesi Hamd Sokak'ta verildi.
Daha önce ağır hasarlı olduğu için boşaltılan bir binadan ses geldiği yönündeki ihbar üzerine AFAD ve polis ekipleri hızla bölgeye ulaştı. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı yapıya bitişik evlerde yaşayan vatandaşlar da tedbir amacıyla tahliye edildi.
Polis ekipleri sokakta güvenlik şeridi oluştururken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin binada teknik inceleme gerçekleştireceği bildirildi.

Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor
Depremin ardından Malatya genelinde ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Yetkililer, vatandaşların hasarlı olduğu değerlendirilen binalara girmemeleri ve resmi kurumların uyarılarını dikkate almaları gerektiğini belirtti.
Malatya'da yaşanan son dakika gelişmeleri ve deprem haberleri için Malatya haber sayfamızı takip edebilirsiniz.




