Malatya’da bazı mahalleleri ilgilendiren planlı su kesintisi duyuruldu. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, şebeke üzerinde gerçekleştirilecek sıfır basınç testi nedeniyle Yeşilyurt ilçesi Topsöğüt Mahallesi 7. Sokak’ta 05 Mart 2026 Perşembe günü saat 08.00 ile 17.00 arasında planlı su kesintisi uygulanacağı bildirildi. Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşların kesinti öncesinde gerekli tedbirleri almaları gerektiğini belirtti.

Yetkililer tarafından yapılan duyuruya göre kesinti, sıfır basınç testi çalışması nedeniyle gerçekleştirilecek.

SU KESİNTİSİ NE ZAMAN?
05 Mart 2026
08.00 – 17.00 saatleri arasında uygulanacak.

Toplamda yaklaşık 9 saat sürecek kesinti, altyapı sisteminin kontrol edilmesi ve su şebekesinin güvenli çalışması için yapılacak.

HANGİ BÖLGELER ETKİLENECEK?

Mart ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı
Mart ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı
İçeriği Görüntüle

Kesintiden etkilenecek bölge:

  • Yeşilyurt ilçesi

  • Topsöğüt Mahallesi

  • 7. Sokak

Yetkililer, bölgede yaşayan vatandaşların su kesintisine karşı önlem almaları ve gerekli tedbirleri önceden planlamaları gerektiğini belirtti.

MASKİ tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilecek sıfır basınç testi ile içme suyu şebekesinin güvenliğinin kontrol edileceği ve olası arızaların önceden tespit edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Kesinti süresince bölgede yaşayan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için önceden su depolamaları önerildi. Çalışmaların planlanan saatten önce tamamlanması durumunda suyun daha erken verilebileceği de belirtildi.

Muhabir: Furkan Burak Abacı