Malatya’da Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan sanayi sitesi içerisindeki Sanayi Camii'nin yıkım çalışmaları sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı. Alanın etrafı bariyerlerle kapatılırken, vatandaşların ve esnafın güvenliği için giriş-çıkışlar kontrollü şekilde sağlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, Sanayi Camii’nin 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığı, bu nedenle cami altındaki dükkanların boşaltıldığı öğrenildi. Tahliye sürecinin tamamlanmasının ardından caminin yıkımına başlandığı ifade ediliyor. Camiyle birlikte alt kısmında bulunan iş yerlerinin de yıkımı eş zamanlı olarak sürdürülüyor.

Öte yandan, sanayi sitesi içerisinde daha önce de ağır hasar alan birçok dükkanın bulunduğu, bu dükkanlardaki esnafların yeni sanayi sitesinde kendilerine tahsis edilen iş yerlerine taşınmasının ardından eski yapıların boşaltıldığı belirtildi. Boşaltılan bu yapıların da kısa süre içerisinde yıkım sürecine dahil edileceği kaydedildi.
Yetkililer, yıkım çalışmalarının planlı şekilde sürdürüleceğini ve sürecin güvenli bir şekilde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.




