Kentler simge yapılarıyla ön plana çıkarken Malatya’da tam tersi çalışmalara imza atılıyor. Malatya, değerleriyle birlikte simge isimlerini de bir bir kaybediyor.

Millet Bahçesi’nin yapıldığı alan üzerinde yer alan Atatürk Spor Salonu yıkılmış, Malatya spor tarihinde önemli bir yere sahip olan İnönü Stadı ise düzenlenen törenle tarihe karışmıştı. Şehir hafızası her geçen gün daha da silikleşirken sıra kentin spor tarihinin en önemli isimlerinden olan Osman Çağlı’nın (Mıh Osman) isminin verildiği kapalı yüzme havuzuna geldi.

HSYK Seçiminde Kritik Gün: Türkön’ün Şansı Yüksek!
HSYK Seçiminde Kritik Gün: Türkön’ün Şansı Yüksek!
İçeriği Görüntüle

Malatya'nın spor geçmişinde önemli bir yere sahip olan bu tesis için yıkım ihalesi açıldı.

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu’nun, hurda karşılığı yıkılması için ihaleye çıkıldı. 2 bin 700 metrekarelik bu alanın yok edilmesi için muhammen bedel olarak ise 880 bin TL belirlendi. 3 Mart’ta yapılacak olan ihaleyle beraber Malatya’nın hafızasından Osman Çağlı da silinenler arasına girmiş olacak.

MALATYA'NIN KİMLİĞİ BİR BİR SİLİNİYOR!

Malatya için bu ilk değil, ne yazık ki son da olmayacak gibi görünüyor. Daha önce Atatürk Spor Salonu’nun adı Merkez Spor Salonu olarak değiştirilmiş, İnönü Stadı’nın yerine ise Yeni Malatyaspor Stadı adı verilmişti. Şeker Fabrikası arazisi üzerine yapılan spor salonunun ismi de yine Merkez Spor Salonu olarak tabelada yerini almıştı.

 Kentte,  “Tarihi ve kültürel kimlik yok edilirken, yerine hangi değerler konuluyor? Malatya’nın köklü geçmişi neden hiçe sayılıyor? Şehir hafızası her geçen gün daha da silikleşirken, bu kararları kim veriyor?” soruları uzayıp giderken Malatyalılar ‘bu yok oluş karşısında’ sessizliğini korumaya devam ediyor.

Muhabir: Belgizar Abiri Şimşek