Malatya’nın Kale ilçesine bağlı İkizpınar Mahallesi’nde su kesintisi yaşanıyor. Edinilen bilgilere göre, kendiliğinden oluşan arıza nedeniyle bölgede su iletiminde sorun meydana geldi.

Arızanın ardından su depolarının seviyelerinde de düşüş yaşanması, şebeke basıncının azalmasına neden oldu. Depo seviyelerindeki basınç düşüklüğü nedeniyle özellikle mahallenin bazı noktalarında suyun ulaştırılmasında güçlük yaşandığı belirtildi.

Arıza sebebiyle kesinti yaşanıyor

İkizpınar Mahallesi’nde yaşanan kesintinin herhangi bir planlı çalışmadan kaynaklanmadığı, kendiliğinden meydana gelen arızanın ardından oluştuğu öğrenildi. Arızanın etkisiyle su dağıtım sisteminde basınç kaybı meydana gelirken, depolardaki su seviyelerinin de düşmesi kesintinin etkisini artırdı.

Mahalle sakinlerinin günlük yaşamını olumsuz etkileyen kesinti nedeniyle ekiplerin arızanın giderilmesi ve su akışının yeniden normale dönmesi için çalışma yürütmesi bekleniyor.

Depo seviyeleri takip ediliyor

Bölgede suyun yeniden düzenli şekilde verilebilmesi için depo seviyelerinin ve şebeke basıncının yeniden yeterli seviyeye ulaşması önem taşıyor. Basınç düşüklüğü nedeniyle suyun mahalledeki tüm noktalara aynı anda ulaşamayabileceği belirtiliyor.

Adıyaman’da Sıcaklık 40 Dereceye Çıkacak!
Adıyaman’da Sıcaklık 40 Dereceye Çıkacak!
İçeriği Görüntüle

Yetkililer tarafından arızanın giderilmesinin ardından su şebekesindeki basıncın kademeli olarak normale dönmesi ve kesintinin sona ermesi bekleniyor.

İkizpınar Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların, su kesintisi süresince tedbirli olmaları ve suyun yeniden verilmesinin ardından şebeke basıncının normale dönmesini beklemeleri gerekiyor.

Kesintinin ne zaman tamamen sona ereceğine ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni bir bilgilendirme yapılması bekleniyor.

Muhabir: Servet Bozan