Öğrencilere aile kavramı hakkında bilgilendirmede bulunan Avukat Yasemin Hamamcı İçen,
"Temel taşımız ailedir. Her şey ailede başlar. Aile ilk eğitim yuvamızdır. Bilgi aktarımını ilk olarak anne, baba ve büyüklerimizden öğreniriz. Türkiye'de aile hukuku medeni kanunla güvence altına alındı. Ailenin devletin koruma altında olduğunu gösteren en önemli yaptırım resmi nikâhtır. Kadın erkek eşitliği, tek eşlilik, boşanma durumu yasalarla güvence altına alınmıştır."
Dedi.
Avukat Çiğdem Ağdağ Baydoğan, ise hak ihlalleri anlatarak, gençleri sahip oldukları hakları hakkında bilgilendirdi. Nelerin hak ihlaline girdiğini örneklerle anlatan Baydoğan hak ihlaline dilenen çocukları örnek verdi. Baydoğan bunun son derece yanlış olduğunu ve asla hiçbir çocuğun dilenmemesi gerektiğini söyledi. Yine aynı şekilde çocuk işçiliğinin de hak ihlaline girdiğini belirten Aydoğan, hiçbir şeyin eğitim hakkının önüne geçmemesi gerektiğini söyledi.
Avukat Baydoğan, şöyle devam etti:
“Siz bizim geleceğimizsin, bu yüzden haklarınız çok önemlidir. 18 yaşından sonra sizler artık bir bireysiniz. Devlet önce çocuğun üstün yararını düşünür. En temel hak yaşam hakkıdır. Devlet çocuğun hayatta kalması için ihlal durumunda anne-babayı gerekirse yargılar. Her çocuğun anne-babasıyla kalması temel haktır ama bazı aksi durumlarda devlet korumaya alır. Sizin meslek seçiminiz temel hakkınız. İstediğiniz dinî seçme özgürlüğünüz var. Devlet bunun için olanağı sunar. Devlet sizi akran zorbalığına karşı da korur. Böyle bir durumda çocuk mahkemeleri devreye girer. Haklarımızı da sorumluluklarımızı da bilmeliyiz. Devlet çocuklar için de daha dezavantajlı olanlar için ayrı bir önem verir.” Diye konuştu.
Seminer, soru cevap şeklinde sona erdi.