6 Şubat depremlerinin ardından rezerv alan kapsamında yeniden şekillenen Tevfik Temelli Caddesi'nde yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulmuştu. Ancak yolun hizmete açılmasının üzerinden çok geçmeden asfalt zeminde meydana gelen çökme dikkat çekti.
Daha Kullanıma Yeni Açılmıştı
Özellikle yaya hareketliliğinin yoğun olduğu bölgede oluşan çukur, çevrede yaşayan vatandaşların tepkisini çekti. Yeni yapılan bir yolda kısa sürede deformasyon yaşanmasının kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, çalışmaların daha sıkı denetlenmesi gerektiğini ifade etti.
Bölgede yaşayanlar, deprem sonrası büyük umutlarla yeniden inşa edilen alanlarda benzer görüntülerin yaşanmasının güven kaybına neden olduğunu dile getirerek sorunun kalıcı şekilde çözülmesini istedi.

"Akşam Saatlerinde Fark Edilmiyor"
Çökmenin meydana geldiği noktada herhangi bir güvenlik önlemi bulunmamasının risk oluşturduğunu belirten vatandaşlar, özellikle akşam saatlerinde çukurun fark edilmesinin zorlaştığını ve olası kazalara davetiye çıkardığını söyledi.
Yayaların ve sürücülerin zarar görmemesi için bölgede acilen önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, ilgili yüklenici firmanın gerekli incelemeleri yaparak sorunu gidermesi gerektiğini ifade etti.
Gözler Yüklenici Firmada
Vatandaşlar, çökmenin belediye tarafından yapılan bir çalışmada değil, rezerv alan kapsamında TOKİ'nin yüklenici firmaları tarafından gerçekleştirilen yol ve altyapı çalışmaları sonrasında meydana geldiğine dikkat çekti. Bu nedenle sorunun teknik olarak incelenmesini ve gerekli sorumluluğun yerine getirilmesini talep etti.
Deprem sonrası yeniden inşa edilen bölgelerde yapılan altyapı ve üstyapı çalışmalarının daha sıkı denetlenmesini isteyen vatandaşlar, benzer sorunların yaşanmaması için gerekli adımların atılmasını bekliyor.





