Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü kutlamaları öncesinde sürücüleri yakından ilgilendiren bir trafik düzenlemesi açıklandı. Kent merkezinde gerçekleştirilecek tören hazırlıkları ve resmi program kapsamında İnönü Caddesi’nde geçici trafik kısıtlaması uygulanacak. Belirlenen saatlerde güzergâhı kullanmayı planlayan sürücülerin alternatif yolları tercih etmeleri gerekecek.
Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek genel prova ve resmi törenler nedeniyle trafik tedbirlerinin alındığı bildirildi. Uygulamanın, etkinlikler sırasında güvenliğin sağlanması ve trafik akışının kontrollü şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirileceği belirtildi.
İnönü Caddesi hangi günlerde kapatılacak?
Valiliğin duyurusuna göre İnönü Caddesi, ilk olarak 27 Ekim 2026 Salı günü yapılacak genel prova nedeniyle araç trafiğine kapatılacak. Aynı güzergâhta 29 Ekim 2026 Perşembe günü gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramı resmi törenleri sırasında da trafik kısıtlaması uygulanacak.
Her iki tarihte de kapatma saatleri 08.00 ile 12.00 arasında olacak. Buna göre cadde, belirtilen günlerde dört saat boyunca araç geçişine kapalı tutulacak. Sürücülerin özellikle sabah saatlerinde şehir merkezindeki ulaşım planlarını bu düzenlemeyi dikkate alarak yapmaları önem taşıyor.
Sürücülere alternatif güzergâh uyarısı
Malatya Valiliği, trafik kısıtlamasının uygulanacağı saatlerde sürücülerin alternatif güzergâhları kullanmaları yönünde uyarıda bulundu. Tören alanına yakın bölgelerde oluşabilecek yoğunluğun önüne geçilmesi ve ulaşımın daha düzenli sağlanması için trafik işaretleri ile görevli personelin yönlendirmelerine uyulması istendi.
Özellikle işe, okula veya şehir merkezindeki farklı noktalara gitmek için sabah saatlerinde yola çıkacak vatandaşların, İnönü Caddesi’ndeki kapatma saatlerini göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Belirlenen saatlerde güzergâhı kullanmayı düşünenlerin mümkünse alternatif yolları tercih etmeleri, olası zaman kayıplarını azaltabilir.
29 Ekim törenleri öncesinde trafik tedbiri
Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla kentte düzenlenecek programlar öncesinde alınan tedbirler kapsamında vatandaşlardan duyuruları takip etmeleri istendi. Trafik düzenlemesinin yalnızca açıklamada belirtilen gün ve saat aralığında uygulanacağı bildirildi.
Malatya’da 27 Ekim Salı ve 29 Ekim Perşembe günleri saat 08.00-12.00 arasında İnönü Caddesi’ni kullanacak sürücülerin, yola çıkmadan önce güzergâhlarını planlamaları ve trafik ekiplerinin yönlendirmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.




