Edinilen bilgilere göre, bölgede internet hizmeti 28 Temmuz’da kesildi. Vatandaşlara, altyapı çalışması nedeniyle yaşanan sorunun yaklaşık 5 gün içerisinde giderileceği bildirildi. Ancak beklenen sürede bağlantı sağlanamayınca mağduriyet uzadı.

Altın Fiyatları Yine Şaşırttı! İşte Güncel Fiyatlar
Altın Fiyatları Yine Şaşırttı! İşte Güncel Fiyatlar
İçeriği Görüntüle

3 Ağustos’ta internet hizmetinin yeniden geldiğini belirten vatandaşlar, kısa süreli sevincin ardından yeniden kesinti yaşandığını ifade etti. Bölge sakinlerinin aktardığına göre internet bağlantısı 5 Ağustos’tan bu yana tekrar sağlanamadı.

Yol kazıldı, çalışma ne zaman tamamlanacak?

Vatandaşlar, Adliye Lojmanları ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasındaki yolun kazılı halde beklediğini belirterek, devam eden altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını talep etti.

Öğrenciler de mağdur

Apartmanda sınavlara hazırlanan çok sayıda öğrencinin bulunduğunu belirten vatandaşlar, uzun süren internet kesintisinin eğitim sürecini de olumsuz etkilediğini dile getirdi.

İlgili firmaya ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) başvurduklarını aktaran vatandaşlar, buna rağmen sorunun henüz çözüme kavuşmadığını ifade etti

Yaşanan mağduriyete tepki gösteren bölge sakinleri, “Başlangıçta birkaç gün içerisinde çözüleceği söylendi. İnternet geldi ancak iki gün sonra yeniden kesildi. 5 Ağustos’tan bu yana bağlantımız yok. Bu kadar uzun süren bir kesinti normal mi?” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Vatandaşlar, internet hizmetinin yeniden sağlanması ve altyapı çalışmalarının tamamlanması için ilgili firma ve yetkili kurumların soruna müdahale etmesini istiyor.

Kaynak: MHA