Diyarbakır’da gece saatlerinde meydana gelen trafik kazası can kayıpları ve yaralılarla sonuçlandı. Bağlar ilçesinde tüp yüklü kamyon ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu iki çocuk hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Kaza, 2 Kasım 2026 tarihinde saat 22.00 sıralarında Bağlar ilçesindeki Mardin yolu Oğlaklı Kavşağı’nda meydana geldi. Tüp yüklü kamyon ile hafif ticari aracın karıştığı kazanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi yönlendirildi.
Olay Yerine 8 Ambulans Sevk Edildi
Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kazanın ardından olay yerine 8 ambulans ve 24 sağlık personelinin sevk edildiği belirtildi. Sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi kaza yerinde gerçekleştirdi. Ardından yaralılar ambulanslarla kentteki hastanelere nakledildi.
Kazada iki vatandaşın yaşamını yitirdiği, 2’si ağır olmak üzere toplam 12 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralıların Diyarbakır’daki hastanelerde tedavilerinin devam ettiği aktarıldı.
Valilikten Açıklama Geldi
Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, kazanın 2 Kasım 2026 günü saat 22.00 sıralarında Bağlar ilçesi Mardin yolu Oğlaklı Kavşağı’nda meydana geldiği ifade edildi. Açıklamada, hayatını kaybeden vatandaşlar için başsağlığı, yaralılar için ise acil şifa dilekleri iletildi.
Kazayla İlgili Soruşturma Başlatıldı
Kazanın ardından olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin inceleme sürerken, yetkililer tarafından soruşturmanın sonuçlarına dair henüz başka bir ayrıntı paylaşılmadı.




