Sivas kent merkezine yaklaşık 23 kilometre uzaklıkta bulunan Eğribucak Kayalıkları, ilginç kaya oluşumları ve Mars’ı andıran görünümüyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Bölgeye doğa yürüyüşü yapmak amacıyla giden bir genç, kayalıklarda tırmanış yapmaya başladı.
Bir süre sonra çıktığı noktadan geri dönmek isteyen genç, kayalık alanda mahsur kaldı. Bulunduğu yerden kendi imkanlarıyla çıkamayan genç, çevredekilerden yardım istedi.
Yardım çığlıkları üzerine ekipler sevk edildi
Gencin yardım çığlıklarını duyan çevredeki vatandaşlar durumu köy muhtarına bildirdi. İhbarın ardından bölgeye AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Kısa sürede kayalıklara ulaşan AFAD ekipleri, mahsur kalan gencin bulunduğu noktaya ulaşmak için kurtarma çalışması başlattı.

2 saatlik çalışmayla kurtarıldı
Kayalık ve zorlu arazi koşullarında çalışma yürüten AFAD ekipleri, yaklaşık 2 saat süren operasyonun ardından genci mahsur kaldığı bölgeden güvenli şekilde indirdi.
Kurtarılan gencin sağlık ekipleri tarafından kontrol edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Özellikle ilginç kaya yapıları nedeniyle doğa tutkunlarının ilgisini çeken Eğribucak Kayalıkları’nda yaşanan olay, bölgedeki zorlu arazi koşullarını bir kez daha gündeme getirdi.
Malatya haber ve bölgeden son gelişmelere ulaşmak için haber sitemizi inceleyin.





