Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından yeniden inşa edilen Yeni Çarşı’da bir süre önce gündeme gelen muhtarlık ofisiyle ilgili yeni gelişme yaşandı. Halfettin Mahallesi Muhtarlığı için çarşı içerisindeki yeşil alanda başlatılan yapı çalışması, vatandaşların ve bölgedeki esnafın tepkisini çekmişti.

Akpınar bölgesinde, Gastronomi Sokağı’nın arka tarafında bulunan alanda yükselen duvarlar, ortak kullanım alanlarının amacı dışında değerlendirilip değerlendirilmediği yönündeki tartışmaları beraberinde getirmişti. Tepkilerin ardından yapının duvarları iş makinesiyle yıkılarak kaldırıldı.

Tepkilerin Ardından Yıkım Gerçekleşti

Söz konusu yapı, Yeni Çarşı’nın yeniden düzenlenen mimarisi ve yeşil alanların korunması konusunda kent gündemine taşınmıştı. Bölgedeki vatandaşlar ve esnaf, ortak kullanım için ayrılan alanın farklı bir amaçla kullanılmasına karşı çıkmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından konu Malatya Valiliğinin gündemine geldi. Valiliğin kararı doğrultusunda yapının duvarlarının yıkıldığı bildirildi. Böylece Halfettin Mahallesi Muhtarlığı için başlatılan inşaat çalışması sona erdi.

I M G 1272-1

Malatya’da Otobüs Bekleyenlere Yağmur Yetmedi, Bir de Bu Sorun Çıktı!
Malatya’da Otobüs Bekleyenlere Yağmur Yetmedi, Bir de Bu Sorun Çıktı!
İçeriği Görüntüle

Şimdi Gözler O Alanda

Yapının kaldırılmasıyla birlikte Yeni Çarşı’daki tartışmanın odağındaki alan yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası yeniden inşa edilen kent merkezinde yeşil alanların ve ortak kullanım noktalarının nasıl değerlendirileceği, vatandaşların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor.

Yapının kaldırılmasının ardından alanın nasıl düzenleneceği ve bölgenin önceki planlamasına uygun şekilde kullanılıp kullanılmayacağı merak ediliyor. Yeni Çarşı’da hem ticari hayatın gelişmesi hem de ortak kullanım alanlarının korunması, kent merkezinin geleceği açısından önem taşıyor.

çarşı yeni yıkım dükkan

Muhabir: Zeynep Baran