Belediye bünyesine kısa süre önce kazandırılan 500 metreküp kapasiteli beton santralinin ardından, 1000 metreküp kapasiteli ikinci beton santrali de hizmete girdi. Böylece Yeşilyurt’un toplam beton üretim kapasitesi 1500 metreküpe ulaştı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, beton santrallerinin Malatya’daki rezerv alan, yerinde dönüşüm, güçlendirme, deprem konutları ve diğer büyük inşaat projelerine güç kattığını söyledi. Başkan Geçit, “Satın aldığımız 8 mikser ve 1 beton pompasıyla kapasitemizi artırarak, şehrimizin inşasında önemli katkılar sağlıyoruz.” dedi.

İSKİ baraj doluluk oranı 3 Ekim 2025: Bugün barajlardaki doluluk oranı yüzde kaç oldu?
İSKİ baraj doluluk oranı 3 Ekim 2025: Bugün barajlardaki doluluk oranı yüzde kaç oldu?
İçeriği Görüntüle

Başkan Geçit, belediye bünyesindeki beton üretimi sayesinde dışa bağımlılığın azaldığını ve belediye bütçesinin kâra geçtiğini vurguladı. “Santralimizle ihtiyaç duyulan beton malzemesini artık kendi imkanlarımızla üretiyoruz. Bu sayede maliyetleri düşürürken, projeleri daha hızlı tamamlayabiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Geçit, gece gündüz çalışan personele teşekkür ederek, “Bu yatırımlar sadece bugünün değil, geleceğin de sağlam temellerini oluşturuyor.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi