Kaza, Malatya-Kayseri kara yolu Akçadağ ilçesi Develi meviisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede seyir halinde olan Kürecik Radar Üssü dış korumasında görevli Hava Savunma birimine ait askeri araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak devrildi.

Malatya tarımına DAP gücü!
Malatya tarımına DAP gücü!
İçeriği Görüntüle

Kazada, araçta bulunan 2 asker yaralandı. Yaralı askerlerden Hava Savunma Üsteğmen Tuğrul Özsu, kaldırıldığı Akçadağ Şehit Gökhan Aslan Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığınca, Malatya'da meydana gelen ve bir askerin şehit olduğu kazaya ilişkin açıklamada bulunuldu.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Malatya’da meydana gelen trafik kazasında, kahraman silah arkadaşımız Hv.Svn.Ütğm. Tuğrul Özsu şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Muhabir: Ferdi Durdu