Gaziantep’in Araban ilçesinde pamuk üreticilerinin yakından takip ettiği 2026-2027 sezonu alım fiyatları açıklandı. Araban Ziraat Odası, Sarımsak Üretici Birliği ve ÇUKOBİRLİK Başkanı Hasan Altun, yaptığı yazılı açıklamayla yeni sezon kütlü pamuk fiyatlarını duyurdu.
ÇUKOBİRLİK Tarım Satış Kooperatifleri Birliği tarafından belirlenen fiyatlar, 30 Ekim 2026 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Açıklanan tarifede pamuk türüne ve randıman durumuna göre farklı fiyatlar yer aldı.
Beyaz ve Benekli Pamuğun Kilogram Fiyatı Belli Oldu
Açıklamaya göre, 2026-2027 sezonunda 42 randıman St1 beyaz kütlü pamuğun kilogram alım fiyatı 41,50 TL olarak belirlendi. Benekli kütlü pamuğun kilogramı için açıklanan fiyat ise 40,50 TL oldu.
Böylece belirtilen randıman seviyesinde beyaz kütlü pamuk ile benekli pamuk arasında kilogram başına 1 TL fark oluştu. Üreticilerin ürünlerini teslim ederken pamuğun türü ve randıman özelliklerine göre belirlenen fiyatları dikkate alması gerekiyor.
Randıman Farkına Göre Kilogram Başına 1 TL Uygulanacak
Yeni sezon fiyatlandırmasında randıman farkı da dikkate alındı. Açıklanan tarifeye göre her 1 randıman farkı için kilogram başına 1 TL fiyat farkı uygulanacak.
Bu uygulamayla pamuğun randıman seviyesine göre alım fiyatında değişiklik yapılabilecek. Üreticilerin elde edecekleri tutarı hesaplarken ürünlerinin randıman durumunu ve geçerli fiyat tarifesini göz önünde bulundurması önem taşıyor.
Yeni Fiyatlar 30 Ekim’de Geçerli Olacak
Araban Ziraat Odası, Sarımsak Üretici Birliği ve ÇUKOBİRLİK Başkanı Hasan Altun, yaptığı açıklamada belirlenen fiyatların tüm üretici ortaklarına hayırlı ve bereketli olmasını diledi.
2026-2027 sezonu için açıklanan fiyatlar, 30 Ekim 2026 itibarıyla geçerli olacak. Pamuk üreticileri açısından yeni alım tarifesi, sezon boyunca ürün teslimlerinde esas alınacak fiyatları ortaya koydu.
Malatya haber ve ekonomi gündemindeki gelişmeleri takip etmek için yerel ve bölgesel tarım haberlerimizi okumaya devam edebilirsiniz.



