Osmanlı İmparatorluğu’na uzanan safkan Arap atı yetiştiriciliği görevini büyük bir titizlikle gerçekleştiren TİGEM’de, 2025 yılının son koşu tayı satışında Anadolu ve Sultansuyu İşletmelerinin yetiştirmesi safkanlar alıcılarıyla buluştu.

Fiziki katılımın yanı sıra TİGEM bünyesinde geliştirilen hibrit satış yönteminin kullanılmasıyla çevrimiçi teklif verme imkanının da sunulduğu müzayede, Karacabey Tarım İşletmesinde yapıldı.

Döviz açığı rekor seviyeye ulaştı!
Döviz açığı rekor seviyeye ulaştı!
İçeriği Görüntüle

İlgiyle takip edilen müzayedede 59 safkandan, toplam 25 milyon 310 bin TL gelir elde edildi.

TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Hakan Nalbantoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan müzayedenin en yüksek fiyatla alıcı bulan tayı 1 milyon 370 bin TL ile Zergüzüm Tay oldu.

Alıcılar için zaman tasarrufu sağlayan, daha fazla kişinin ihaleye katılımına vesile olan hibrit satış yöntemiyle gerçekleşecek sıradaki satışta; 23 Eylül Salı günü Karacabey Tarım İşletmesinin yetiştirmesi elit taylar İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda ilgililerin beğenisine sunulacak.

Muhabir: Ferdi Durdu